25 / 04 / 2024

Limak fildişi çimento fabrikası

Limak fildişi çimento fabrikası

Mozambik ve Fildişi'nde iki yeni çimento yatırımı için kolları sıvayan Limak, iki tesis için ilk etapta 100 milyon dolara yakın yatırım planlıyor. Bu rakam önümüzdeki yıllarda 250 milyon dolara kadar çıkabilecek.

Limak Çimento 14-15-16 Şubat'ta talep toplayacak!

Limak Şirketler Grubu’nun iştiraki Limak Doğu Anadolu Çimento'nun açıklanan halka arzında 14-15-16 Şubat 2024 tarihlerinde talep alınacağı açıklandı.

OYAK'tan dev işbirliği! Çimento'da 740 milyon dolarlık yeni yatırıma imza atıldı!

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) ve Uzakdoğulu çimento üreticisi Taiwan Cement Corporation (TCC) arasında 2018 yılında başlayan ortaklıkta yeni bir işbirliği yapıldı.

Limak Çimento, 3 boyutlu yazıcıda üretilen ‘LimakCement 3DC-101’ ürününü tanıttı!

​​​​​​​Limak Çimento, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında 3 boyutlu beton yazıcılarında kullanıma uygun, yenilikçi ve aynı zamanda baskılanabilir harç serisinin ilk ürünü ‘LimakCement 3DC-101’ lansmanını gerçekleştirdi. Ürün, sera gazı emisyonlarının düşürülmesini amaçlıyor.

Atatürk Orman Çiftliği’nde rezidansa geçit verilmedi! Yargı imar değişikliğini iptal etti! 

Atatürk Orman Çiftliği, Çimento Fabrikası alanında Limak tarafından rezidans ve ticaret merkezi yapmasına imkan tanınan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygulanan imar planı değişikliği mahkemeden döndü. 

Çimento fiyatları isyan ettirdi: Bu fiyatlar kabul edilemez!

İnşaat malzemelerinde rekor artışlar gündeme gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta içi çimento fiyatlarına gelen yüksek zamlar müteahhitleri isyan ettirdi. Fahiş fiyatlar adından Ticaret Bakanlığı çimento fiyatlarında inceleme başlattı. Öyleyse çimento fiyatları ne olur?

Çimento üreticilerinden daire fiyatları için çağrı!

Müteahhitlerin yüksek tutardan fiyatlarla sattığı belirtildiği çimento fiyatları için tepki geldi. Üreticiler, müteahhitlerin daire fiyatlarını yüzde 50 indirmesi durumunda çimentoyu ücretsiz verileceğini dile getirdi. 

Alfred de Vigny’nin beyaz şatosu 'fildişi kulesi'!

Ünlü ve zengin Fransız şairi Alfred de Vigny’nin beyaz şatosunun adıydı 'fildişi kule', günlük hayattan uzaklaşıp o şatonun kulesinde sanatına yönelirdi. 

KAIVEN'den Fildişi Sahilleri'ne 3 bin konut!

İnşaat alanında yeni yatırım hazırlıklarını başlatan KAIVEN "Homee" platformu ile uluslarası çapta düşük ve orta gelirlilere konut sahibi olma fırsatı sunuyor. KAIVEN, Fildişi Sahilleri'ne 3 bin konut inşa edecek...

Fildişi Sahili'nde bina çöktü: 10 yaralı!

Fildişi Sahili'nin en büyük kenti Abidjan'da inşaat halindeki bir bina çöktü, yaşanan çökme sonucunda 10 kişi yaralandı.

Drogba'nın özel hastanesi koronavirüs merkezi yapılacak!

Fildişi Sahili basınındaki haberlere göre Drogba, ülkesi Fildişi Sahilleri'ndeki hastanesinin corona virüsle mücadele merkezi olarak kullanılmasını teklif etti...

TOKİ tecrübesini Afrika'ya taşıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Bugün imzaladığımız mutabakat zaptı çerçevesinde, TOKİ Başkanlığımızın konut üretimi konusundaki tecrübe ve bilgi birikimini Fildişi Sahili başta olmak üzere bütün Afrika kıtasına taşımış oluyoruz" dedi...

Çimento sektörü 800 milyar dolarlık ihracat hedefliyor! 

100'üncüsü düzenlenen INTERCEM Konfereansı mento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği, Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ve Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) işbirliğiyle düzenlenen INTERCEM Konferansı 34 ülkeden 400 sektör temsilcisini bir araya getiriyor.

Seza Çimento robot teknolojisi ile iş güvenliğinden ödün vermiyor!

Seza Çimento Fabrika Müdürü Mehmet Ali Baysal yaptığı açıklamada üretimde yüksek kalite felsefesiyle faaliyet gösterdiklerini ve çalışanları için güvenli bir iş ortamının tesisinin birincil öncelikleri olduğunu söyledi.

Limak fildişi çimento fabrikası Haberi

Limak fildişi çimento fabrikası

YAKIN geçmişte darbeler, katliamlar ve yoksullukla anılan Afrika kıtası bugün büyük bir değişim içinde. Tabii birçok ülkede yukarıda bahsettiğimiz sorunlar sürüyle fakat Afrika aynı zamanda dünyada en fazla gelecek vadeden bölgelerin başında geliyor. 


YILDA 93 MİLYAR DOLAR YATIRIM  

Son yıllarda kıta ülkeleri büyük yatırımlar yapmış olsa da hâlâ gidilecek çok yol var. Dünya Bankası'nın son raporuna göre kıtada her yıl ortalama 93 milyar dolarlık altyapı harcaması yapılması gerekiyor. Bunun için de birçok ülke ve şirket şimdiden bölgedeki yerini hazırlamış bile... Bunlardan biri de Limak Holding. IPRA ödülleri için gittiğimiz Güney Afrika ziyaretimiz kapsamında, şirketin Mozambik'teki yeni çimento yatırımını inceleme fırsatını da bulduk. Mozambik tam bir Afrika ülkesi. Ülkedeki yoksulluk her yerde kendisini belli ediyor fakat bununla birlikte inanılmaz bir potansiyel...