28 / 03 / 2024

Çimento fiyatları isyan ettirdi: Bu fiyatlar kabul edilemez!

Çimento fiyatları isyan ettirdi: Bu fiyatlar kabul edilemez!

İnşaat malzemelerinde rekor artışlar gündeme gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta içi çimento fiyatlarına gelen yüksek zamlar müteahhitleri isyan ettirdi. Fahiş fiyatlar adından Ticaret Bakanlığı çimento fiyatlarında inceleme başlattı. Öyleyse çimento fiyatları ne olur?



İnşaat sektörünün en önemli alt kolu olan çimento ve beton fiyatlarında görülmemiş rekor seviyeler görülüyor. inşaat maliyetlerindeki aşırı fiyat artışlarından dolayı müteahhitler işleri sürdüremeyecek duruma geldi. Yüzbbinlerce müteahhit inşaatları durdururken, yarısı ise batma noktasına geldi.

16 Mart Çarşamba günü çimento fiyatlarına yüzde 20 zam yapılması ile Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Çimento sektöründe fahiş fiyat artışları üzerine gelen şikayetlerin artması üzerine Ticaret Bakanlığı harekete geçerek inceleme başlattı. Bakanlık fiyatların incelenmesi ve belirlenmesi ile ilgili geniş inceleme başlattı.

Çimento fiyatları isyan ettirdi: Bu fiyatlar kabul edilemez!

İnsan hayatında buğday nasıl bir öneme sahipse inşaat sektörü için de çimento o kadar önemli diyen İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu ''3 katı kadar üretim gücümüz var, demir ve çimentoyu bu kadar güçlü üretiyorken kendi ülkemizde maliyet ve fiyat artışını kabul edemeyiz.'' ifadelerine yer verdi. 

Peki çimento fiyatları ne olur? Çimento fiyatları ne olacak? Çimento fiyatları 2022 ne olur? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön