26 / 04 / 2024

Limak konya güneş enerjisi santrali

Limak konya güneş enerjisi santrali

Limak Holding, yenilenebilir enerjide ilk adımı Konya'da atıyor. 2017'de devreye girecek 13.1 MW'lık Apa santralının ardından Limak, bu kez Nevşehir'de 24 MW'lık güneş santralı kuracak..

TOKİ Konya Güneysınır 2022 projesi 11 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vade!    

TOKİ Konya Ereğli 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Güneysınır'da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Güneysınır'da  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 11 soruda TOKİ Konya Güneysınır sosyal konut projesi...

Konya'da 1.5 milyar dolarlık güneş enerjisi ihalesi!

Güneş enerjisi ihalelerinden ilki bin megavatlık kapasite ile Konya’da gerçekleşecek. İlk yatırımın 1.5 milyar doları aşması bekleniyor.

Konya Altınekin Güneş Enerjisi Santrali'nin yüzde 62'si tamam!

Tekno Ray Solar Şirketi'nin Konya'da yapımına başladığı 8,4 megavat kapasiteli Altınekin Güneş Enerjisi Santrali'nin yüzde 62'si tamamlandı.

Konya Alibeyhüyüğü Güneş Enerji Santrali halk toplantısı 2 Ağustos'ta!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş tarafından, Konya Çumra'da Alibeyhüyüğü Güneş Enerji Santrali projesi için 2 Ağustos günü saat 10:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

IC İçtaş ve Limak'tan Gökova Körfezi'ne çimento fabrikası!

IC İçtaş ve Limak Holding, Gökova Körfezi'ndeki Yeniköy-Kemerköy termik santralinin ardından aynı lokasyonda çimento fabrikası kuracak. 150 milyon dolara mal olacak fabrika 2019'da üretime başlayacak.

Konya Selçuk Üniversitesi güneş santrali kurdu!

Konya Selçuk Üniversitesi de Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bahçesine kurduğu güneş enerjisi santralleriyle elektrik üretmeye başladı.

Konya Kızören Güneş Santrali açıldı!

Konya'nın Karatay ilçesi'ne bağlı Kızören Mahallesi'nde Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi santrali kuruldu. Tekno Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Altay Coşkunoğlu, santralin toplamda 22,5 megavat kapasiteye sahip olduğunu belirtti.

Juwi, 2016'da Konya ve Nevşehir'de güneş enerji santrali kuracak!

Alman güneş ve rüzgar enerji şirketi Juwi, 2016'ta Konya ve Nevşehir'de 18 lisanssız güneş enerji santralini hizmete sokacak. Türkiye'nin yenilebilir enerji sistemi için uygun coğrafyada olduğu belirtildi.

KOSKİ güneş enerjisi kuracak!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Konya Atıksu Arıtma Tesisleri’nde 252 kwh gücünde güneş enerji santrali kuruyor. Uzbaş, konu ile alakalı bilgi verdi.

Powergie Konya Kızören'de güneş enerjisi santrali kurdu!

Tunçmatik’in yan kuruluşu Powergie tarafından, Konya Kızören'de bulunan 144 dönümlük alana 8 MW gücünde Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi santrali kuruldu.

Limak, Konya Apa GES projesiyle üretime 2 yıl içinde başlayacak!

Limak geçen yıl ihalesini kazandığı Apa GES projesi ile Konya’da güneş enerjisinden 2 yıl içinde elektrik üretimine başlayacak. 22 milyon dolarlık yatırımda ilk 10 yıl alım garantisi var.

Limak'tan Konya'ya güneş enerjisi santrali!

Limak Holding, yenilenebilir enerjide ilk adımı Konya'da atıyor. 2017'de devreye girecek 13.1 MW'lık Apa santralının ardından Limak, bu kez Nevşehir'de 24 MW'lık güneş santralı kuracak..

Limak'tan güneşe ikinci yatırım!

Limak Holding, yenilenebilir enerjide ilk adımı Konya'da atıyor. 2017'de devreye girecek 13.1 MW'lık santralın ardından Limak, bu kez Nevşehir'de 24 MW'lık güneş santralı kuracak

Limak konya güneş enerjisi santrali Haberi

Limak konya güneş enerjisi santrali

Limak Enerji İcra Kurulu Başkanı Birol Ergüven, yenilenebilir enerji projelerini büyüteceklerini belirterek, "Güneş alanındaki başlangıç noktamız olan Konya'daki Apa GES projemizin en geç 2017'de çalışır duruma geçmesini ve 23 gigavatsaat üretim yapmayı hedefliyoruz" dedi. Limak'ın 3 bin megavat (MW) seviyesindeki kurulu güçlerinin 700 MW'sini yenilenebilir kaynakların oluşturduğunu kaydeden Ergüven, şirket olarak kaynak çeşitliliğine büyük önem verdiklerini ve yenilenebilir portföyünün tamamına yakınının rezervuarlı hidroelektrik santrallerinden oluştuğunu dile getirdi. 


SIRADA NEVŞEHİR VAR 

Güneş, rüzgâr ve jeotermal yatırımlarının da üretim portföylerine eklenmesi için yoğun bir çalışma gösterdiklerini vurgulayan Ergüven, "Üretimdeki uzun vade hedefimiz 5 bin MW seviyesine ulaşmak. Güneş alanında 13.1 MW kapasiteli Konya'da bulunan projemizin yatırım bedeli için öngörümüz 15 milyon dolar civarında. Buna ihalede devlete ödeyeceğimiz lisans bedelini de eklediğimizde rakam 22...