19 / 04 / 2024

Limak'tan güneşe ikinci yatırım!

Limak'tan güneşe ikinci yatırım!

Limak Holding, yenilenebilir enerjide ilk adımı Konya'da atıyor. 2017'de devreye girecek 13.1 MW'lık santralın ardından Limak, bu kez Nevşehir'de 24 MW'lık güneş santralı kuracak



Limak Enerji İcra Kurulu Başkanı Birol Ergüven, yenilenebilir enerji projelerini büyüteceklerini belirterek, "Güneş alanındaki başlangıç noktamız olan Konya'daki Apa GES projemizin en geç 2017'de çalışır duruma geçmesini ve 23 gigavatsaat üretim yapmayı hedefliyoruz" dedi. Limak'ın 3 bin megavat (MW) seviyesindeki kurulu güçlerinin 700 MW'sini yenilenebilir kaynakların oluşturduğunu kaydeden Ergüven, şirket olarak kaynak çeşitliliğine büyük önem verdiklerini ve yenilenebilir portföyünün tamamına yakınının rezervuarlı hidroelektrik santrallerinden oluştuğunu dile getirdi. 


SIRADA NEVŞEHİR VAR 


Güneş, rüzgâr ve jeotermal yatırımlarının da üretim portföylerine eklenmesi için yoğun bir çalışma gösterdiklerini vurgulayan Ergüven, "Üretimdeki uzun vade hedefimiz 5 bin MW seviyesine ulaşmak. Güneş alanında 13.1 MW kapasiteli Konya'da bulunan projemizin yatırım bedeli için öngörümüz 15 milyon dolar civarında. Buna ihalede devlete ödeyeceğimiz lisans bedelini de eklediğimizde rakam 22 milyon dolar seviyesine yükseliyor" diye konuştu. Apa GES santraline ek olarak, TEİAŞ'ın 4'üncü paket yarışmasında da projeleri olduğunu belirten Ergüven, "Nevşehir'de yer alan 24 MW kapasiteli Derinkuyu GES var. Bu projemizin de hayata geçmesi durumunda yıllık üretim miktarı toplamda 42 gigavatsaat olacak" dedi. 




Geri Dön