26 / 04 / 2024

lojman kimlere tahsis edilir

lojman kimlere tahsis edilir

2946 sayılı Kamu Konutları Kanununun 2 nci maddesinde belirtilen kurum personeline kamu konutlarının tahsis şekli, oturma süresi ve diğer esaslar yönetmelikte açıklanıyor. Peki, lojman kimlere tahsis edilir?

Kirada oturan Belediye Başkanı Ali Aykurt, lojmanını üretici kadınlara tahsis etti!

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, 31 Mart 2019'da göreve seçildikten sonra kirada oturmaya devam etmişti. Aykurt, şimdi lojmanını üretici kadınlara tahsis etti...

Lojmanın kiraya verilmesi hakkaniyete aykırı!

KDK, kurum lojmanını üçüncü kişilere kiraya veren TCDD'yi haksız bularak lojmanların personele tahsis edilmesine yönelik tavsiye kararı verdi...

Erol İşbilen'e tahsis edilen lojmanda akraba yapılanması ortaya çıktı!

Muratpaşa Belediyesi'nde akraba yapılanmasının ortaya çıkmasının ardından şimdi de Başkan Yardımcısı İşbilen'in kendisine tahsis edilen lojmanı oğluna verdiği ortaya çıktı.

Lojman yönetimi nasıl olur?

Kamu memurlarına tahsis edilen lojmanların yönetimi Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünde oluyor. Peki, lojman yönetimi nasıl olur? Lojman yönetimi nasıl yapılır?

2016 yılı lojman kira artışı!

Devlet memurları, kendilerine tahsis edilen kamu konutlarında belli bir kira bedeli karşılığında oturabiliyor. Peki, 2016 yılında lojman kiraları ne kadar arttı? İşte 2016 yılı lojman kira artışı oranları..

Lojman kira zammı 2016!

Kamu konutları olarak da bilinen lojman evleri, kamu memurlarına cüzi bir kira bedeli karşılında tahsis ediliyor. Lojman kira bedellerinde senelik olarak zamlar uygulanıyor. İşte lojman kira zammı 2016..

Lojman tahsis talebi nasıl yapılır?

Bir çalışma yerinde görevlilere, işçilere parasız ya da az bir kira karşılığında verilen konutlar, lojman evleri olarak karşımıza çıkıyor. Bu evlerin tahsis süreci, kanun ve yönetmeliklerle açıklanıyor. Peki, lojman tahsis talebi nasıl yapılır?

Lojman tahsis talep süreci!

Lojman evlerini, Kamu Konutları Yönetmeliğinde açıklanan kimseler kiralayabiliyor. Lojman kiralamak isteyen kimselerin öncelikle kuruma talep formlarını vermeleri gerekiyor. Peki, lojman tahsis talep süreci nasıl işler?

Lojman tahsis türleri nelerdir?

Lojman evleri, bir çalışma yerinde görevlilere, işçilere parasız ya da az bir kira karşılığında verilen konutları ifade ediyor. Peki, lojman tahsis türleri nelerdir? İşte yönetmelik esasları...

Lojman kimlere tahsis edilir?

2946 sayılı Kamu Konutları Kanununun 2 nci maddesinde belirtilen kurum personeline kamu konutlarının tahsis şekli, oturma süresi ve diğer esaslar yönetmelikte açıklanıyor. Peki, lojman kimlere tahsis edilir?

Tapu tahsis belgesi verilme şartları!

Tapu senedi gibi mutlak ve kesin bir mülkiyet hakkı niteliğine sahip olmayan tapu tahsis belgesi kimlere verilir? Tapu tahsis belgesi verilme şartları nelerdir? İşte 2981 sayılı kanun esasları..

Lojman tahsisi dilekçe örneği!

Devlet memurlarının lojman evlerinden faydalanabilmeleri için ilk önce, lojman tahsisi için dilekçe yazarak müracaatta bulunmaları gerekiyor. Bu talepler değerlendirilerek lojman tahsis ediliyor. İşte lojman tahsisi dilekçe örneği...

Lojman tahsisi nasıl yapılır?

Lojman tahsisi nasıl yapılır? Konut tahsisinde, önceki illerde lojmanda oturulan süreler, hesaplamaya dahil olur mu? İşte Kamu Konutları Yönetmeliğinde yer alan kamu konutlarının tahsis usul ve esasları...

lojman kimlere tahsis edilir Haberi

lojman kimlere tahsis edilir

Lojman kimlere tahsis edilir?

2946 sayılı Kamu Konutları Kanununun 2 nci maddesinde belirtilen kurum personeline kamu konutlarının tahsis şekli, oturma süresi, kira, bakım, onarım ve yönetimine ait usül, esas ve şartlar ile uygulamaya dair diğer hususları, lojman evleri yönetmeliğinde açıklanıyor.


Yönetmelik, 2946 sayılı Kamu Konutları Kanununun 2 nci maddesinde sayılan kamu kurum ve kuruluşları personelinin yararlanması için yurt içinde ve yurt dışında inşa ettirme, satın alma ve kiralama suretiyle sağladıkları kamu konutlarını kapsıyor. Peki, lojman kimlere tahsis edilir?


Kamu Konutlarının Tahsis Usül ve Esasları


Özel Tahsis Konutların Tahsis Şekli

Madde 7 – Özel tahsisli konutlar, Yönetmeliğe ekli (1) sayılı cetvelde gösterilen makam ve rütbe sahiplerine tahsis edilir.


Özel tahsisli konutların tahsisinde ayrıca tahsis kararı alınmaz, bu göreve seçilme veya atanma yeterlidir.


Görev Tahsisli Konutların Tahsis Şekli


Madde...