29 / 03 / 2024

Lojman tahsis talep süreci!

Lojman tahsis talep süreci!

Lojman evlerini, Kamu Konutları Yönetmeliğinde açıklanan kimseler kiralayabiliyor. Lojman kiralamak isteyen kimselerin öncelikle kuruma talep formlarını vermeleri gerekiyor. Peki, lojman tahsis talep süreci nasıl işler?



Lojman tahsis talep süreci!

Lojman evleri, herhangi bir kuruluşun personel ve ailelerinin barınması için, ilgili kuruluş tarafından sağlanan konut olarak ifade ediliyor.


Lojman evlerini, Kamu Konutları Yönetmeliğinde açıklanan kimseler kiralayabiliyor. Lojman kiralamak isteyen kimselerin öncelikle kuruma talep formlarını vermeleri gerekiyor. Peki, lojman tahsis talep süreci nasıl işler?


Konut Tahsis Talebi ve Değerlendirilmesi

Kendisine konut tahsisini isteyen personel, bir örneği Yönetmeliğe ekli (EK-5) beyanname ile bağlı bulunduğu en yakın sicil amirine başvurur. Amir tarafından beyanname tetkik edilerek, konut tahsis komisyonlarına sunulmak üzere, konut tahsis işlemlerini yürütmekle görevlendirilen birime gönderilmesi sağlanır.


Bu birim beyannameleri Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik uyarınca verilen mal bildirimleriyle karşılaştırılması için mal bildirimlerinin verileceği mercilere gönderir. 


Karşılaştırma işlemi sonuçlandıktan sonra, konut tahsis işlerini yürütmekle görevlendirilen birimde, beyannamedeki bilgileri göre ek (4) sayılı cetveldeki puanlar dikkate alınır ve her yıl Ocak ayı içinde gerekli değerlendirme bilgisayar ortamında yapılarak toplam puana göre sıra cetveli düzenlenir. Sonuç bir yazı ile ilgili personele veya bu personele duyurulmak üzere görev yaptığı birime bildirilir. Beyanname, sıra cetveli ve diğer belgeler saklanır.


Ancak, birinci fıkraya göre puan sıralaması yapılanlardan, kendisine konut tahsis edilmeden başka bir il veya ilçeye atananlar, bulundukları son görev itibariyle, yeniden puanlamaya tabi tutulur ve o yılın puan sıra cetvelinde gösterilir.


Göreve yeniden veya ilk defa atananların konut tahsis talepleri, ataması Ocak ayı içinde yapılmış ise o yıl, aksi halde boş konut yok ise müteakip yılda değenlendirilir ve puanlaması yapılır.


Beyannameyi kasden noksan veya yanlış doldurduğu anlaşılanlar hakkında kanuni kovuşturma yapılır ve bunlara konut tahsis edilemez.


Özel tahsisli, (3) sayılı cetvelde  belirtilen  makam  ve  rütbe sahiplerine tahsis edilen  görev  tahsisli  ve  hizmet tahsisli  konutların tahsisinde  yukarıdaki   fıkra  hükümleri uygulanmaz. Görev tahsisli konutlarda ise beyanname alınarak, yetkili makamca değerlendirilir.


Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin konut tahsis talebi ve değerlendirilmesine dair usül ve esaslar (4) sayılı cetveldeki puanlama ve bu madde hükümleri gözönünde bulundurularak Milli Savunma ve İçişleri Bakanlıklarınca ayrıca düzenlenir.


Lojman başvuru dilekçesi nasıl yazılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön