23 / 04 / 2024

lojman tahsis şekiller

lojman tahsis şekiller

Lojman evleri, bir çalışma yerinde görevlilere, işçilere parasız ya da az bir kira karşılığında verilen konutları ifade ediyor. Peki, lojman tahsis türleri nelerdir? İşte yönetmelik esasları...

Kirada oturan Belediye Başkanı Ali Aykurt, lojmanını üretici kadınlara tahsis etti!

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, 31 Mart 2019'da göreve seçildikten sonra kirada oturmaya devam etmişti. Aykurt, şimdi lojmanını üretici kadınlara tahsis etti...

Lojmanın kiraya verilmesi hakkaniyete aykırı!

KDK, kurum lojmanını üçüncü kişilere kiraya veren TCDD'yi haksız bularak lojmanların personele tahsis edilmesine yönelik tavsiye kararı verdi...

Lojman tahsis alanları oluşturuluyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu. Ersoy, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Erol İşbilen'e tahsis edilen lojmanda akraba yapılanması ortaya çıktı!

Muratpaşa Belediyesi'nde akraba yapılanmasının ortaya çıkmasının ardından şimdi de Başkan Yardımcısı İşbilen'in kendisine tahsis edilen lojmanı oğluna verdiği ortaya çıktı.

Lojman yönetimi nasıl olur?

Kamu memurlarına tahsis edilen lojmanların yönetimi Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünde oluyor. Peki, lojman yönetimi nasıl olur? Lojman yönetimi nasıl yapılır?

2016 yılı lojman kira artışı!

Devlet memurları, kendilerine tahsis edilen kamu konutlarında belli bir kira bedeli karşılığında oturabiliyor. Peki, 2016 yılında lojman kiraları ne kadar arttı? İşte 2016 yılı lojman kira artışı oranları..

Lojman kira zammı 2016!

Kamu konutları olarak da bilinen lojman evleri, kamu memurlarına cüzi bir kira bedeli karşılında tahsis ediliyor. Lojman kira bedellerinde senelik olarak zamlar uygulanıyor. İşte lojman kira zammı 2016..

Lojmandan çıkarılma şartları nelerdir?

Lojman tahsis edilen çalışanlar, tahsise esas görevin son bulduğu tarihten itibaren iki ay; başka kurumda aynı veya eşdeğer bir göreve nakledilenlerin lojmandan ayrılması gerekiyor. Peki, diğer lojmandan çıkarılma şartları nelerdir?

Lojman tahsis talebi nasıl yapılır?

Bir çalışma yerinde görevlilere, işçilere parasız ya da az bir kira karşılığında verilen konutlar, lojman evleri olarak karşımıza çıkıyor. Bu evlerin tahsis süreci, kanun ve yönetmeliklerle açıklanıyor. Peki, lojman tahsis talebi nasıl yapılır?

Lojman tahsis talep süreci!

Lojman evlerini, Kamu Konutları Yönetmeliğinde açıklanan kimseler kiralayabiliyor. Lojman kiralamak isteyen kimselerin öncelikle kuruma talep formlarını vermeleri gerekiyor. Peki, lojman tahsis talep süreci nasıl işler?

Lojman tahsis türleri nelerdir?

Lojman evleri, bir çalışma yerinde görevlilere, işçilere parasız ya da az bir kira karşılığında verilen konutları ifade ediyor. Peki, lojman tahsis türleri nelerdir? İşte yönetmelik esasları...

Lojman kimlere tahsis edilir?

2946 sayılı Kamu Konutları Kanununun 2 nci maddesinde belirtilen kurum personeline kamu konutlarının tahsis şekli, oturma süresi ve diğer esaslar yönetmelikte açıklanıyor. Peki, lojman kimlere tahsis edilir?

Lojman tahsisi dilekçe örneği!

Devlet memurlarının lojman evlerinden faydalanabilmeleri için ilk önce, lojman tahsisi için dilekçe yazarak müracaatta bulunmaları gerekiyor. Bu talepler değerlendirilerek lojman tahsis ediliyor. İşte lojman tahsisi dilekçe örneği...

lojman tahsis şekiller Haberi

lojman tahsis şekiller

Lojman tahsis türleri nelerdir?

Kamu konutları olarak da ifade edilen lojman evleri, bir çalışma yerinde görevlilere, işçilere parasız ya da az bir kira karşılığında verilen konutları ifade ediyor.


Kamu konutları yönetmeliği gereğince lojmanlar tahsis esasına göre aşağıda belirtilen dört gruba ayrılıyor:


a) Özel tahsisli konutlar;

Yönetmeliğe ekli (1) sayılı cetvelde gösterilen ve temsil özelliği olan makam ve rütbe sahiplerine tahsis edilen özel nitelikteki konutlardır.


b) Görev tahsisli konutlar;

Yönetmeliğe ekli (2) sayılı cetvelde belirtilenlere, görevlerinin önemi ve özelliği ile yetki ve sorumlulukları gereği tahsis edilen konutlardır.


c) Sıra tahsisli konutlar;

Yönetmeliğe ekli (4) sayılı cetvelde gösterilen puan durumu dikkate alınarak 9 uncu maddede belirtilen usul ve esaslara göre tahsis edilen konutlardır.


d) Hizmet tahsisli konutlar;

1) Hudut karakolu, istasyon, haberleşme, gözlem, araştırma, inşaat mahalli gibi meskün yerlerden uzak, sosyal...