18 / 04 / 2024

lokantacılar kira talebi

lokantacılar kira talebi

Lokantacılar, kapalıyken kiraların alınmaması, açılmanın ardından ise sürecin olumsuz etkileri sona erinceye kadar ciro üzerinden kira alınması gerektiğine dikkat çekiyor. İşletmecilerin, salgın süreciyle ilgili talepleri bulunuyor.

Kiracılar aman dikkat! Ev sahipleri kirayı ödeseniz bile sizi evden çıkarabilir ama nasıl? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar ve anlaşmazlıklar son zamanlarda gündemdeki yerini korumakta. Buna göre, kiracılar için önemli bir uyarı kaydedildi. Kiracılar kira ödemelerini aksatmalasalar bile ev sahipleri tarafından evden çıkarılma riski ile karşı karşıya kalabiliyorlar.

Mağdur kiracılar bir araya geldi: Kira krizi çözülmeli, ev sahipleriyle kiracılar karşı karşıya gelmemeli!

Antalya Kiracılar Dayanışması Platformu kurucuları ve üyeleri Attalos Meydanı’nda kira krizine tepklerini dile getirdi. Mağdur kiracılar, kira sorununun çözülmesi gerektiğine, ev sahipleriyle kiracıların karşı karşıya kalmaması gerektiğine dikkat çekti. İşte mağdur kiracıların yaptığı o açıklama...

Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Ev sahipleri ve kiracılar, kira artış oranını belirlemek amacıyla kira tespit davasına yöneliyor. Peki kira tespit davası nasıl açılır? Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Kiracılar uyanık olun! Evden çıkarken depozitoyu alamayabilirsiniz!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan diyaloglar ve sıkıntılar, kira artış anlaşmazlıkları, aidatta yaşanan sorunlar bu konunun gündemdeki yerini sıcak tutmasını sağlıyor. Bir kiracı evi boşaltırken hangi durumlarda depozitosunu geri alamaz işte merak edilenler.

Kiracılar bunu sakın yapmayın! Ev sahibi kiracıyı hemen evden çıkarabiliyor!

Kiracılar, kira ödemelerini düzenli yapmayan kiracılara kritik bir uyarı yapıldı. Ev sahipleri ödemeleri aksatan kiracıları borçlarını ödemiş olsalar bile evden çıkarabilecekleri yöntemi kullanmaya başladılar bile.

6 misli kira talebi kepenk indirtti! Bir lokanta daha fahiş kira artışı mağduru oldu!

Aydın Didim’de yer alan Bahçıvan Pide Salonu da fahiş kira artışı mağduru oldu. İşte konu ile ilgili detaylar...

Evini kiraya verenlere önemli uyarı!

Keşan Lokantacılar, Kahveciler ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, Saros Körfezi sahillerinde yaz sezonunda konutlarını işletmelerini ve pansiyonlarını kısa süreli kiraya verenler için önemli uyarılar yaptı.

Kira tespit davası masraflarını kim öder?

Son dönemde kira anlaşmazlığı yaşayan mülk sahibi ve kiracılar, kira tespit davası için harekete geçiyor. Peki, Kira tespit davası masraflarını kim öder? İşte detaylar...

Konut GYO'ları kira talebinin arzı aşmasıyla gelişim sağlıyor!

Konut GYO'ları kira talebinin arzı aşması ile birlikte gelişim sağlamaya devam ediyor. 

2023'te kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı?

Kiracılar kira sözleşme süresi dolmadan önce evden çıkıp çıkamadığını merak ediyor. Peki, Kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı? İşte detaylar...

Kiracı ve ev sahibinin hakları nelerdir?

Kiracılar, kira ücretlerinde yaşanan yüksek artışlardan rahatsızlık duyarken, ev sahipleri evlerini kiralayanların ortalama kira fiyatlarına göre daha ucuz oturmasından şikayetçi. Anlaşmazlıklar giderek artıyor ve sonunda mahkemeye taşınıyor. Peki kiracı ve ev sahibinin hakları nelerdir?

İş yeri kiralarında 6 kata ulaşan zam! Kira krizi büyüyor: İş yeri kiralarına sınırlama talebi!

Konutta sık sık gündem olan fahiş kiralar, iş yerlerine de sıçradı. 6 kata ulaşan kira zamlarının ardından, iş yerleri kiraları için sınırlama talebi geldi. İşte ayrıntılar..

Simide yüzde 50 zam geldi! Şaşırtan açıklama: Asgari ücrete zam gelince uygun gördük

Çanakkale'de unlu mamüllere zam yapıldı. Simit 9 liraya, kır pidesi 25 liraya yükseldi. Kol böreğinin kilosu ise 180 TL oldu. Çanakkale Kasaplar, Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanı Selahattin İş, "Asgari ücrete zam gelince, zamlar da kendini gösterdi” dedi. 

lokantacılar kira talebi Haberi

lokantacılar kira talebi

1 Haziran tarihinde 6 gün için kısmi olarak açılışlarını yapan lokantacılar, hafta içi saat 24:00’e kadar açık olmayı istiyor ve pazar günleri için de çalışmayı talep ediyor.

Posta Gazetesi'nden Gülten Uğurlu'nun haberine göre; KDV ve Kısa Çalışma Ödeneği desteğinin de sene sonuna kadar uzatılması isteğinde bulunan işletmelerin, prim, kira ve ortak gider konusunda da talepleri bulunuyor. 

Kovid-19 salgınının etkilerinin en çok hissedildiği ve en çok olumsuzlukla karşılaşılan sektörlerden biri olan yiyecek-içecek sektörü, pandemi de destek olmak amacıyla yüzde 8’den yüzde 1’e indirilen ve 31 Temmuz tarihine kadar devam edecek olan Katma Değer Vergisi (KDV) indiriminin sene sonuna kadar uzatılmasını talep ediyor. 

1 Haziran tarihinden itibaren haftanın 6 günü saat 21:00’e kadar kısmi şekilde açılışlarını yapan lokantacılar, saat 24:00’e kadar açık...