20 / 04 / 2024

Lokantacılardan ciro kirası önerisi!

Lokantacılardan ciro kirası önerisi!

Lokantacılar, kapalıyken kiraların alınmaması, açılmanın ardından ise sürecin olumsuz etkileri sona erinceye kadar ciro üzerinden kira alınması gerektiğine dikkat çekiyor. İşletmecilerin, salgın süreciyle ilgili talepleri bulunuyor.



1 Haziran tarihinde 6 gün için kısmi olarak açılışlarını yapan lokantacılar, hafta içi saat 24:00’e kadar açık olmayı istiyor ve pazar günleri için de çalışmayı talep ediyor.

Posta Gazetesi'nden Gülten Uğurlu'nun haberine göre; KDV ve Kısa Çalışma Ödeneği desteğinin de sene sonuna kadar uzatılması isteğinde bulunan işletmelerin, prim, kira ve ortak gider konusunda da talepleri bulunuyor. 

Lokantacılardan ciro kirası önerisi!

Kovid-19 salgınının etkilerinin en çok hissedildiği ve en çok olumsuzlukla karşılaşılan sektörlerden biri olan yiyecek-içecek sektörü, pandemi de destek olmak amacıyla yüzde 8’den yüzde 1’e indirilen ve 31 Temmuz tarihine kadar devam edecek olan Katma Değer Vergisi (KDV) indiriminin sene sonuna kadar uzatılmasını talep ediyor. 

1 Haziran tarihinden itibaren haftanın 6 günü saat 21:00’e kadar kısmi şekilde açılışlarını yapan lokantacılar, saat 24:00’e kadar açık olmayı isterken pazar günleri de çalışmayı talep ediyor. 

Lokantacılardan ciro kirası önerisi!

Kapalıyken kiraların alınmaması, açılmanın ardından ise sürecin olumsuz etkileri sona erinceye kadar ciro üzerinden kira alınması gerektiğine dikkat çeken lokantacılar, alışveriş merkezlerinde (AVM) ‘ortak alan işletme gideri’ sorunun da bir an önce çözüme kavuşturulmasını talep ediyor.

Turizmcilerden kira desteği talebi!


Geri Dön