25 / 04 / 2024

koronavirüs kira ödemeleri

koronavirüs kira ödemeleri

Lokantacılar, kapalıyken kiraların alınmaması, açılmanın ardından ise sürecin olumsuz etkileri sona erinceye kadar ciro üzerinden kira alınması gerektiğine dikkat çekiyor. İşletmecilerin, salgın süreciyle ilgili talepleri bulunuyor.

Pandemi döneminde kira düzenlemesi istenebilir mi?

Bursa Hakimiyet köşe yazarı Avukat Veysel Tayyar bugünkü köşesinde koronavirüs salgını sürecinde kira ödemelerini kaleme aldı. 

Kadıköy esnafından kira tepkisi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşık bir senedir faaliyet gösteremeyen Kadıköy esnafını dinledi. Esnaf kiralarını ödeyememekten yakındı. 

Bendevi Palandöken: Koronavirüs salgını kira ödemelerinde mağduriyete neden oldu!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada salgın sebebiyle çok sayıda iş yerinin faaliyetlerine ara verdiğini, kira ve fatura ödemelerinin mağduriyete neden olduğunu kaydetti.

Bendevi Palandöken: Esnafın kiraları için kredi desteğine ihtiyaç var!

Bendevi Palandöken, küçük esnaf için kredi desteğine ihtiyaç olduğunu belirtti. Palandöken, esnafın kirasını ödeyemediğini belirterek, "Kredi desteği şart" dedi...

Koronavirüs salgınında kiracıların ve kiralayanların durumu!

Koronavirüs salgını döneminde işten çıkarılan, geliri düşen kiracılar kiralarını ödemekte zorlanmakta ve çoğu zaman kiraya veren ile bu konuda bir anlaşma sağlayamamakta. Peki kiracıların ve kiralayanların durumu ne olacak?

TURYİD'den AVM yatırımcılarına 'iki ay kira almayın' çağrısı!

TURYİD, Yiyecek içecek sektörünün koronavirüs sürecinde yaşadığı problemlere yönelik açıklama yaptı. Açıklamada, AVM yatırımcılarına işletmelerden iki ay kira alınmaması ve 2020 sonuna kadar ciro kirası uygulanması talep edildi...

Gıda Perakendecileri Derneği'nden kira önerileri!

Gıda Perakendecileri Derneği (GPD), koronavirüs döneminde yaşanan normalleşme sürecinde kira ilişkilerinin düzenlenmesine dair öneriler sundu. 

Kiralama sözleşmelerinde yeni değişiklikler yapıldı!

Koronavirüsle mücadele edilen şu günlerde kira sözleşmelerinde, kira indirimleri, kira ödemelerinin ertelenmesi, belirli süreliğine kira alınmaması gibi değişiklikler yapıldı.

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmeleri ne zaman yenilenmeli?

Ev ya da iş yeri sahipleri ve kiracıların bir birlerine karşı sorumlulukları bulunuyor. Kira sözleşmelerinin süresi dolmadan 15 gün önce sözleşmelerin yenilenmesi gerekiyor. İşte kira sözleşmeleriyle ilgili tüm merak edilenler...

Koronavirüs kiracıları nasıl etkiledi? 

Koronavirüs salgını gayrimenkul sektöründe de etkilerini gösteriyor. Peki salgının kiracılar ve mal sahipleri arasındaki etkileri ne olacak? Salgın kira sözleşmelerini nasıl etkileyecek? Kiralarda indirim yapılacak mı? İşte koronavirüsün kiracılar ve mal sahiplerine olan etkisi...

Kira ödemeleri aksatılıyorsa ne yapılabilir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kira ödemesinin aksatılmasını yazdı. Peki kira ödemeleri aksatılıyorsa ne yapılabilir?

Koronavirüs kira fiyatlarını nasıl etkiledi? 

Koronavirüs salgını nedeniyle bazı şehirlerde kira ücretleri artarken bazı şehirlerde de kira ücretleri azaldı. Özellikle öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde emlak piyasası olumsuz etkilendi. 

TAV Havalimanları'nda 2022 kira ödemeleri 2024'e ertelendi!

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener yaptığı açıklamada, "Türkiye’de işlettiğimiz tüm havalimanlarının işletme süreleri ikişer sene uzatıldı ve 2022 kira ödemeleri 2024’e ertelendi." dedi.

Finike'de belediyeye ait kira ödemeleri ertelendi!

Finike Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle mülkiyeti belediyeye ait işyerlerinden kira alınmamasını, işyerinin kapalı kaldığı süre kadar kira süresinin uzatılmasına karar verdi.

Kira fiyatlarına koronavirüs etkisi!

Koronavirüs ve deprem nedeniyle büyük şehirlerden kaçan vatandaşların ilk tercihi Bodrum oluyor. Bu durumu fırsat bilen ev sahipleri de kira fiyatlarına zam yapmaya başladı.

Havsa'da belediye koronavirüs nedeniyle faaliyetini durduran esnafa kira yardımı yapacak!

Edirne Havsa'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında faaliyetlerini geçici olarak durduran esnafa 750 TL'ye kadar kira yardımı yapılacak.

Esnafa müjde! Kira ödemeleri için hibe desteği geliyor!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ekonomik olarak zor zaman geçiren esnafa fatura ve kira ödemeleri için hibe desteği sağlanması konusunda çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Turizm işletmelerinin kira ödemeleri 6 ay ertelenecek!

TBMM Genel Kurulunda, İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi kabul edildi. Buna göre Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli yatırımcılar ve işletmecilerden tahsil edilmesi gereken kira ödemeleri 6 ay süre ertelenecek.

Koronavirüs sürecinde kira rehberi!

Koronavirüs salgını sürecinde ekonomik güçlük çeken kiracılar konut kiralarına ilişkin erteleme ve zam yapılmaması gibi taleplerde bulundu. Peki pandemide konut kiralarına zam askıya alınabilir mi? Kiralar ödenmezse ne olur?

Koronavirüs iş yeri kira sözleşmelerini nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgınıyla birlikte mali sıkıntıya düşen birçok iş yeri kira borçlarına çözüm arıyor. Peki izlenebilecek çözüm yolları nelerdir? İşte detaylar...

İşletmelere koronavirüs nedeniyle finansal raporlama kolaylığı getirildi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs ile (Kovid-19) mücadele kapsamında işletmelere tanınan kira ödemelerindeki bazı imtiyazların, finansal raporlama standartlarına uygun olarak tablolara yansıtılabilmesi için kolaylık sağlandı.

Koronavirüs sebebiyle kiralarda indirim talep edilebilir mi?

Koronavirüs sebebiyle işten çıkarılan, maaşlarını alamayan ve ücretsiz izne çıkarılan birçok çalışan bulunuyor. Ev kiraları da bu durumda ödenemiyor. Peki ev kira artışlarına ve kira ödemelerine itiraz edilebilir mi? Koronavirüs sebebiyle kiralarda indirim talep edilebilir mi? İşte detaylar...

AOÇ kira alacaklarını koronavirüs salgını nedeniyle 3 ay erteledi!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Müdürlüğü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle taşınmazlarına ilişkin kira alacaklarına 3 ay erteleme imkanı tanıdı.

koronavirüs kira ödemeleri Haberi

koronavirüs kira ödemeleri

1 Haziran tarihinde 6 gün için kısmi olarak açılışlarını yapan lokantacılar, hafta içi saat 24:00’e kadar açık olmayı istiyor ve pazar günleri için de çalışmayı talep ediyor.

Posta Gazetesi'nden Gülten Uğurlu'nun haberine göre; KDV ve Kısa Çalışma Ödeneği desteğinin de sene sonuna kadar uzatılması isteğinde bulunan işletmelerin, prim, kira ve ortak gider konusunda da talepleri bulunuyor. 

Kovid-19 salgınının etkilerinin en çok hissedildiği ve en çok olumsuzlukla karşılaşılan sektörlerden biri olan yiyecek-içecek sektörü, pandemi de destek olmak amacıyla yüzde 8’den yüzde 1’e indirilen ve 31 Temmuz tarihine kadar devam edecek olan Katma Değer Vergisi (KDV) indiriminin sene sonuna kadar uzatılmasını talep ediyor. 

1 Haziran tarihinden itibaren haftanın 6 günü saat 21:00’e kadar kısmi şekilde açılışlarını yapan lokantacılar, saat 24:00’e kadar açık...