26 / 04 / 2024

Bendevi Palandöken: Esnafın kiraları için kredi desteğine ihtiyaç var!

Bendevi Palandöken: Esnafın kiraları için kredi desteğine ihtiyaç var!

Bendevi Palandöken, küçük esnaf için kredi desteğine ihtiyaç olduğunu belirtti. Palandöken, esnafın kirasını ödeyemediğini belirterek, "Kredi desteği şart" dedi...



Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken salgın sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Palandöken, “Salgın süresince işyerini kapattığı için de hiçbir geliri olmayan esnafımız var” dedi. Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; "Bu süreçte esnafı da corona çarptı. Küçük esnaf sıkıntıda. Bu salgının ekonomik etkilerinden iki grup esnaf etkilendi. Birincisi, doğrudan işyerleri kapatılan ve uzun süre kapalı kalan kahvehaneler, çay ocakları, berberler, kuaför, güzellik salonları, spor tesisleri, çocuk oyun salonları. Diğeri de, işyerini kapatması zorunlu olmayan ancak müşteri yokluğu nedeniyle mecbur kalıp kendiliğinden kapatan grup. Lokanta, kafeterya gibi işyerleri kapanmadı ama sadece paket servis yapmak zorunda oldukları için bunlar da, mecburen kapatmak zorunda kaldı" diye konuştu.

Palandöken şunları kaydetti: 

"Devletimiz, esnafın vergi ve sigorta primleri ertelendi, sonra düşük faizli destek kredileri verildi. Kredilerden yararlanabilen esnaf için bunlar kısmen de olsa önemli. Ancak bir de yararlanamayan, işyerini kapattığı için de hiçbir geliri olmayan esnafımız var ve sayıları oldukça fazla. Hem ev hem işyerlerinin kirası, elektrik, su, doğalgaz gibi borçları, her geçen gün de katlanarak artıyor."

Bendevi Palandöken: Koronavirüs salgını kira ödemelerinde mağduriyete neden oldu!


Geri Dön