25 / 04 / 2024

Bendevi Palandöken: Esnafın kira borçları için yeni kredi paketi hazırlanmalı!

Bendevi Palandöken: Esnafın kira borçları için yeni kredi paketi hazırlanmalı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın pandemi dolayısıyla ödeme sıkıntısı yaşadığını belirterek, "Ödenemeyen çek, senet ve kira borçları için yeni bir kredi paketi hazırlanmalı" dedi...



Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın koronavirüs sebebiyle ödeme sıkıntısı yaşadığına dikkat çekerek, "Temmuz ayından itibaren yıl sonuna kadar ödenmesi gereken vergi ve primler, 2021 yılından başlamak üzere taksitle ödenecek şekilde ertelenmeli" dedi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Mart Nisan ve Mayıs aylarına ait SGK primleri ile Nisan, Mayıs ve Haziran döneminin muhtasar ve KDV ödemelerinin 6'şar ay süreyle ertelendiğini belirtti. 

Temmuz ayından itibaren vergi ve SGK primlerinin ödemelerinin yeniden başladığını fakat esnafın henüz belini doğrultamadığını ve bu borçları ödeyecek durumda olmadığını vurgulayan Palandöken,Temmuz'dan itibaren yıl sonuna kadar ödenmesi gereken vergi ve primlerin, 2021'den başlamak üzere taksitle ödenecek şekilde ertelenmesi talebinde bulundu. 

Yeni bir ekonomik paket hazırlanması gerektiğini savunan Palandöken, şöyle konuştu: 

"Vergi ve prim borçları başta olmak üzere kamuya olan borçlar uzun vadeli ve faizsiz olarak yeniden yapılandırılmalı. Ödeme süresi 2021'den başlatılmalı. Aynı pakette vadeleri gelen ve geçmiş olan kredi ödemeleri de ertelenerek 2021'den itibaren taksitle ödeme imkanı getirilmeli. Uygulanması zorunlu olan sicil düzenlemesi yapılmalı. Ödenemeyen çek, senet ve kira borçları için yeni bir kredi paketi hazırlanmalı."

Mısır Çarşısı’ndaki dükkanların yarısı kepenklerini açmadı!


Geri Dön