23 / 04 / 2024

Kapıcının prim borçları için bireysel başvuru yapılabilecek!

Kapıcının prim borçları için bireysel başvuru yapılabilecek!

Son dönemde gündemde olan borç yapılandırmasında pek çok detay bulunuyor. Apartman sakinlerini ilgilendiren düzenlemelerden biri ise birikmiş kapıcı borçlarına ilişkin. Kat malikleri, kapıcı prim borçları için bireysel başvuru yapabilecek, adi ortaklıklarda borcun tamamı yapılandırılacak.




Sözcü yazarı Sezgin Özcan, vergi ve prim borcu yapılandırma ile ilgili düzenlemenin detaylarını yazdı. İşte o yazı:

Kapıcı çalıştıran apartmanlar ile adi ortaklık işyerlerinin SGK borçlarına ilişkin yapılandırma başvuruları özellik arz ediyor. Adi ortaklık işyerlerinin SGK borçları için ortaklar hisseleri oranında yapılandırma başvurusunda bulunamazken, apartmanlarda çalıştırdıkları kapıcıdan doğan prim borçları için kat malikleri bireysel başvuru yapabilecekler.


KAPICININ PRİM BORÇLARI İÇİN BİREYSEL BAŞVURU YAPILABİLECEK


Apartmanlarda kapıcı istihdamından doğan prim borçlarının yeniden yapılandırılması için kat malikleri kurulunca başvurulabileceği gibi, her bir kat maliki kendi hissesine düşen borç için yapılandırma başvurusunda bulunabilecek.

Başvurunun kat malikleri kurulunca yapılması halinde, kat malikleri kuruluna ait borçların tamamı yeniden yapılandırma kapsamına dâhil edilecek.

Kat malikinin kendi hissesine düşen borcunu yapılandırmak istemesi halinde ise bu talepler de kabul edilecek ve hisselerine düşen borç tutarı kendi adlarına yapılandırılacak.



Sözcü


Geri Dön