18 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm için 44 milyar lira gerekiyor!

Kentsel dönüşüm için 44 milyar lira gerekiyor!

Gayrimenkul şirketi Cushman&YVakefield, Türkiye Kentsel Dönüşüm için düzenlediği raporunu yayınladı. Rapora göre, ünitenin yeniden yapılması yılda 44 milyar TL finansmana gerektiğini kaydetti. Türkiye'nin dönüşmesi için maddi desteğe ihtiyaç var.




Gayrimenkul danışman- milyon konutun yıkılıp yenilik şirketi Cushman&YVakefield, den yapılacağını, bu çapta bir Türkiye Kentsel Dönüşüm  için  raporunu yayınladı. Rapora göre, ünitenin yeniden yapılması yılda 44 milyar TL finansmana gerektiğini kaydetti. Kentsel ihtiyaç duyan kentsel dönüşü- dönüşüm raporunda İstanbul'da kentsel dönüşümün  sağlıklı yürütülebilmesi l'da dönüşüme ihtiyaç duyan için alternatif finans kaynaklara ihtiyaç var.


Cushman&Wakefield Yöetim Kurulu Başkanı Haluk Sur 20 yıl içinde 6,7 milyon konutun yıkılıp yeniden yapılacağını, bu çapta bir dönüşüm için yılda 334 bin ünitenin yeniden yapılması gerektiğini kaydetti. Kentsel dönüşüm raporunda İstanbul'da dönüşüme ihtiyaç duyan en büyük alanın 392 hektar ile Gaziosmanpaşa'da olduğu, sırasıyla 146 hektar ile Pnedil ve 134 hektar ile Kadıköy'ün geldiği belirtildi.


Sözcü 



Geri Dön