20 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm şehirleri

kentsel dönüşüm şehirleri

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye 4 soru sordu..

Kentsel dönüşüm için 44 milyar lira gerekiyor!

Gayrimenkul şirketi Cushman&YVakefield, Türkiye Kentsel Dönüşüm için düzenlediği raporunu yayınladı. Rapora göre, ünitenin yeniden yapılması yılda 44 milyar TL finansmana gerektiğini kaydetti. Türkiye'nin dönüşmesi için maddi desteğe ihtiyaç var.

Kentsel dönüşüm hangi illerde yapılacak?

Kentsel dönüşüm ile kentin dokusunu bozan ve risk taşıyan alanlardaki riskli yapıların yıkılması, yerine sağlam binaların yapılması öngörülüyor. Peki söz konusu kentsel dönüşüm hangi illerde yapılacak?

Bursa Büyükşehir'in Akıllı Şehir ve Kentsel Dönüşüm projelerine hibe desteği!

Birleşik Krallık Refah Fonu, “Geleceğin Şehirleri” programıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Akıllı Şehir ve Kentsel Dönüşüm temalı projelerine 3,2 milyon Pound hibe desteği verdi.

Kentsel dönüşümle şehirleri yeniden üretiyoruz!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kentsel dönüşüm uygulamalarıyla şehirleri adeta yeniden ürettiklerini açıkladı. 

Kentsel dönüşüm, İstanbul için büyük bir fırsat!

Kentsel Dönüşüm, başta İstanbul olmak üzere tam gaz ilerliyor. Yabancı marka şehirleri bir kez da göz önüne getirirsek bu şehirlerin her birinde “Old Town” olarak adlandırdığımız bölgelerde o şehrin kültürel dokusu bir şekilde korunuyor.

2. Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi 13 Mayıs'ta!

İlki Adana’da gerçekleşen “Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi”nin yeni ev sahibi Antalya olacak. 13 Mayıs’ta Türkiye’nin kentsel dönüşümü, geleceğin akıllı şehirleri, yatırım fırsatları ve şirketlerin en yeni uygulamaları konuşulacak.

Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi 13 Mayıs'ta!

İlki Adana’da gerçekleşen “Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi”nin yeni ev sahibi Antalya olacak. 13 Mayıs’ta Türkiye’nin kentsel dönüşümü, geleceğin akıllı şehirleri, yatırım fırsatları ve şirketlerin en yeni uygulamaları bu zirvede konuşulacak.

Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi 26 Şubat'ta!

Türkiye’nin modern şehirleri, bu zirvede konuşulacak!. İlki 26 Şubat’ta, Adana’da gerçekleşecek “Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi”, Türkiye’nin kentsel dönüşümünü, başarı hikayelerini ve yatırım fırsatlarını masaya yatırıyor

Muhammet Balta'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, kentsel dönüşümün, şehirleri modern ve yaşanabilir hale getirmek için temel şart olduğunu belirtti..

Cem Çelik: Kentsel dönüşüm, kentleri modern bir yüze kavuşturacak!

Kentsel dönüşüm, binalarda enerji tasarrufu sağlarken, şehirleri de modern mimariye kavuşturacak

Fikirtepe kentsel dönüşümünde Anka Yapı imzayı attı!

Anka Yapı Fikir Tepe Kentsel Dönüşüm projesinde 3 adadan oluşan toplam 60 bin m2 arsa hissedarlarının sözleşmeleri eksiksiz olarak tamamlandı ve taşınmaların kısa sürede başlayacağı aktarıldı

Jirayr Amca, kentsel dönüşüm mağduru!

Tarlabaşı Sakızağıcı Caddesinde, kentsel dönüşüm nedeniyle pazartesi günü proje kapsamındaki son binalar boşaltılıyor. 66 yaşındaki Jirayr Zincirci de 30 yıldır yaşadığı tek göz odasına elveda demek zorunda

Nevşehir Belediyesi kentsel dönüşüm için yıkım yaptıracak!

Nevşehir Belediye Başkanlığı, başlatacağı kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yıkılacak konutların yıkımı karşılığında çıkan malzemeleri yükleniciye vermek üzere ihale düzenledi

Adana Emniyeti taş atan çocuklara kentsel dönüşüm istedi!

Adana Emniyeti terör olaylarının fazla olduğu gecekondu bölgelerinde kentsel dönüşüm talep etti. Harekete geçen Valilik, TOKİ ve belediyelerle işbirliğine gidiyor

Kentsel dönüşüm ve deprem planı sahillere uzandı!

Deniz kıyılarına ait çizgilerin yüzde 54'ü hazır. 2012'de tüm kıyıların planlaması bitecek. Üç tarafı denizle çevrili Türkiye'de, hükümetin kentsel dönüşüm ve deprem planlama çalışmasına sahiller de dahil oldu

kentsel dönüşüm şehirleri Haberi

kentsel dönüşüm şehirleri


CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tümer sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sordu.


Tümer'in soruları

1. Türkiye'deki kentsel dönüşüm çalışmaları hangi bölgelerde gerçekleşmektedir?


2. Ülke genelinde projelendirilen kentsel dönüşüm projelerinin sayısı kaçtır?


3. Adana'da Bakanlığınıza bağlı dönüşüm projeleri hangi ilçe ve mahallelerde yürütülmektedir?


4. Adana'da devam eden projelerde tamamlanmış ve yakın tarihlerde tamamlanması planlanan mevcut...