27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm hangi illerde yapılacak?

Kentsel dönüşüm hangi illerde yapılacak?

Kentsel dönüşüm ile kentin dokusunu bozan ve risk taşıyan alanlardaki riskli yapıların yıkılması, yerine sağlam binaların yapılması öngörülüyor. Peki söz konusu kentsel dönüşüm hangi illerde yapılacak?



Kentsel dönüşüm hangi illerde yapılacak?

Kentsel dönüşüm projesi, bir şehirdeki sorunlu alanların belirlenip, sağlıklı ve de yaşanılabilir hale getirilmesi amacı ile yeniden yapma veya sağlıklı hale getirmek için yapılan uygulamalar olarak karşımıza çıkıyor.


Kentsel dönüşüm ile kentin dokusunu bozan ve risk taşıyan alanlardaki riskli yapıların yıkılması, yerine sağlam binaların yapılması öngörülüyor. Peki söz konusu kentsel dönüşüm hangi illeri kapsıyor?


Kentsel dönüşüm çalışmaları tüm Türkiye'de risk teşkil eden alanlarda yapılıyor. Kentsel dönüşüm projesinden yararlanılabilmesi için oturduğu binanın riskli olduğunu düşünen kat malikleri belediyeye bu husus için başvuruda bulunabiliyor.


Proje dahilinde yıkım yapılacak illerin Valiliklerinden gönderilen tebligatlarla yıkılacak binaların boşaltılması bekleniyor. Söz konusu yasal süre tamamlandığı takdirde bu binaların elektrik, su ve doğalgazı kesilecek, daha sonra belediyeler tarafından yıktırılacak.


Kentsel dönüşüm hangi şehirlerde başladı?

Kentsel dönüşümde ilk yıkımlar; Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Malatya, Nevşehir, Samsun, Sinop, Tekirdağ, Tunceli ve Van'da yapılıyor.



Kentsel dönüşüm nerelerde uygulanıyor?


Geri Dön