26 / 04 / 2024

Murat Kurum: İzmir'de gerekli alanlarda kentsel dönüşüm çalışması yapılacak!

Murat Kurum: İzmir'de gerekli alanlarda kentsel dönüşüm çalışması yapılacak!

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de kentsel dönüşüm ihtiyacı olan bölgelerde gerekli çalışmaların yapılacağını açıkladı. 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  İzmir  Belediye Başkanı Tunç Soyer'e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Kurum ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, "Bakanlığımız nerede vatandaşımızın ihtiyacı varsa o alanları kentsel dönüşüm alanı ilan ederek, bu süreçte vatandaşımıza taşınma ve kira yardımı, yapım desteği, maddi ve teknik her türlü desteği vermek suretiyle İzmir'imizin yanında olmaya devam edecek"  dedi.

Depremden sonra 14 gündür fiilen sahada olduklarını anımsatan Kurum, AFAD, UMKE ve diğer tüm bakanlıklara ait birimler, İzmir Büyükşehir Belediyesi, diğer illerden gelen belediyeler ile bir uyum, ahenk içinde çalıştıklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışmaları anbean takip ettiğini, İzmir için gereken tüm desteklerin verilmesi noktasında tüm bakanlıklara talimatları olduğunu aktaran Kurum, şu açıklamalarda bulundu:

"Ben başta Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte İzmir'imiz için büyük bir kentsel dönüşüm çalışmasını da başlatmak suretiyle, vatandaşımızın bu noktadaki ihtiyacını giderecek çalışmaların yapılması talimatını da verdik. Bakanlığımız nerede vatandaşımızın ihtiyacı varsa o alanları kentsel dönüşüm alanı ilan ederek, bu süreçte vatandaşımıza taşınma ve kira yardımı, yapım desteği, maddi ve teknik her türlü desteği vermek suretiyle İzmir'imizin yanında olmaya devam edecek."

Murat Kurum: İzmir de gerekli alanlarda kentsel dönüşüm çalışması yapılacak!

İnşa çalışmalarını kısa bir sürede tamamlamak istediklerini dile getiren Kurum, "Örnek bir dönüşüm, yerleşim alanı olsun istiyoruz. Bu işlerimizi bitirdiğimizde çok daha güzel, çok daha sağlam bir İzmir olacağı ümidindeyiz. Tekrar İzmir Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz." dedi.

Bakan Kurum ziyaret sonrasında enkaz yıkım çalışması süren alanlar ile konteyner kentin inşa edileceği alanda incelemede bulundu.

İzmir'deki orta hasarlı bina sayısı 511!

İzmir'de ağır hasarlı binalar için 13 bin lira taşınma ve kira yardımı!


Geri Dön