19 / 04 / 2024

İzmir'deki orta hasarlı bina sayısı 511!

İzmir'deki orta hasarlı bina sayısı 511!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamara, "Ağır hasarlı, acil yıkılacak ve yıkık bina sayımız 506'ya, 4 bin 239 bağımsız bölüme ulaşmıştır. 5 bin 119 binamız az hasarlı, 511 binamız da orta hasarlıdır." dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum,  İzmir  AFAD Koordinasyon Merkezinde basına kapalı düzenlenen toplantıdan sonra İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'i ziyaret etti.

- Hasar tespit çalışmaları, yeni konutların inşası

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bundan sonraki süreçte ellerinde bir riskli yapı haritası oluğunu belirten Bakan Kurum, "Bu süreçle birlikte İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşüm sürecini de başlatmış bulunuyoruz. Buna ilişkin yerinde 1750, rezerv alanında yaklaşık 3 bin 250 konut, toplamda 5 bin konutu projelendirdik. Söz verdiğimiz gibi 1 ay içerisinde başlayacağımızı, 1 yıl içerisinde bitireceğimizi ifade etmiştik. Bu çerçevede çalışmalarımız süratli bir şekilde devam etmektedir. " dedi.

İzmir'in talep gelen her yerinde kentsel dönüşüm çalışmalarına yerel yönetim katılımıyla devam edeceklerini belirten Murat Kurum, "İnşallah 2023'e giden yolda yeni İzmir'imizi inşa etmek, ihya etmek için de tüm çalışmalarımızı ilgili bakanlıklarımızla birlikte seferberlik için de yapmaya gayret göstereceğiz." dedi.

"Şu an itibarıyla 17 vatandaşımızın hastanelerde tedavisi sürmektedir" ifadesini kullanan Kurum, bugün itibarıyla 6 bin 500 personel ve 927 araçla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Hasar tespit çalışmalarını dün itibarıyla tamamlayacaklarını söylediklerini dile getiren Murat Kurum, "Dün itibarıyla bize gelen, bildirilen tüm hasar tespit çalışmaları tamamlanmış durumdadır. Bayraklı ve Bornova ilçelerimizin tamamında ihbar gelsin gelmesin bütün binalara bakılmış, diğer alanlarda da kaymakamlarımız ve muhtarlarla görüşmek suretiyle gelen tüm hasarlar mahalle mahalle tespitler yapılmıştır. Bugüne kadar 109 bin 921 binada 586 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışması tamamlanmıştır. Bu çerçevede ağır hasarlı, acil yıkılacak ve yıkık bina sayımız 506'ya, 4 bin 239 bağımsız bölüme ulaşmıştır. 5 bin 119 binamız az hasarlı, 511 binamız da orta hasarlıdır." dedi.

İzmir'de konut fiyatlarına deprem dopingi!


 


Geri Dön