24 / 04 / 2024

İzmir'de konut fiyatlarına deprem dopingi!

İzmir'de konut fiyatlarına deprem dopingi!

İzmir'de yıkıma sebep olan deprem sonrasında pek çok vatandaş, prefabrik ve müstakil evlere yöneldi. Artan taleple birlikte konut fiyatları da bir hafta içerisinde yüzde 40 arttı. 



İzmir'de gerçekleşen 6.6 şiddetindeki depremde en çok etkilenen semt olan Bayraklı'da enkaz çalışmalarının sona ermesiyle, depremden hasar gören binalar da tahliye edildi. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; deprem sonrası kiraların artmasıyla birlikte farklı konut alternatiflerine yönelen vatandaşlar, prefabrik ve müstakil evlere yöneldi.

Deprem sonrası prefabrik evlere talebin arttığını dile getiren  İzmir  Emlak Kulübü Başkanı Rıdvan Akgün, "Deprem sonrası insanlar, korku ve endişeyle birlikte emlakçıları ziyaret ediyor. Prefabrik konut için parsel veya arsa bakıyorlar. Özellikle müstakil arsalar üzerine prefabrik konutlar veya müstakil villalar çok yapılmak isteniyor. Durum böyle olunca da arz ve talep çoğalıyor. Son 1 hafta 10 gündür, prefabrik evlere bakıldığında prefabrik evlerin fiyatlarının yüzde 40’tan fazla arttığını görüyoruz. Daha önce bir prefabrik evi, 70-80-100 bin TL'ye alıyorsa vatandaş, şimdi 150-200 bin TL'ye satın almak zorunda kalıyor" diye konuştu. 

MÜSTAKİL EVLERİN FİYATLARI DA ARTTI

Yaşanan depremin ardından müstakil evlerin fiyatlarının da artığını vurgulayan Akgün, "Müstakil arsaların da fiyatları oldukça yükseldi. Neredeyse depremden bu yana fiyatlarda yüzde 50'ye yakın bir artış yaşandı. 1 milyon TL'ye satılan villaların, 1 milyon 500 bin TL, 1 milyon 700 bin TL'den satıldığını görüyoruz" açıklamasında bulundu.

İzmir'de kentsel dönüşüm için imzalar atıldı!


Geri Dön