19 / 04 / 2024

İzmir'de konut fiyatları son bir yılda yüzde 12 arttı!

İzmir'de konut fiyatları son bir yılda yüzde 12 arttı!

İstanbul'dan ulaşımın dört saate düşeceği İzmir'de konut fiyatları son bir yılda yüzde 12 arttı ve ortalama metrekare fiyatı 1.630 liraya ulaştı. Kiralık konutların metrekare ortalaması ise yüzde 10 arttı.




 İstanbul'dan ulaşımın dört saate düşeceği İzmir'de konut fiyatları son bir yılda yüzde 12 arttı ve ortalama metrekare fiyatı 1.630 liraya ulaştı.  Kiralık konutların metrekare ortalaması ise yüzde 10 arttı. 


İstanbul'dan İzmir'e ulaşımı dört saate indirecek olan Gebze-Bursa-İzmir Otoyolu Projesi, satılık arsa ilanlarını artırdı. Hurriyetemlak.com verilerine göre; İzmir, Bursa, Balıkesir, Yalova ve Kocaeli'nde satılık arsa ilanı ve fiyatlarında artış yaşandı. Son bir yılda Yalova ve Kocaeli de satılık arsa ilanlarının sayısı 2.3 kat arttı. İzmir'de satılık arsa ilanları 1.3 kat, Bursa'da iki kat artış gösterirken, Balıkesir'deki artış 1.2 kat olarak belirlendi. 


ARSA FİYATI % 35 ARTTI 

Bursa'da satılık arsa fiyatları bir yılda yüzde 35 arttı ve metrekaresi 26 liraya ulaştı. Konutların metrekare fiyatı ise yüzde 4 artışla 1.144 lira oldu. 


Taraf


Geri Dön