20 / 04 / 2024

Koronavirüs emlak tercihlerini nasıl etkiledi?

Koronavirüs emlak tercihlerini nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını birçok sektörü etkiledi. İnşaat ve emlak sektörü de virüsten etkileniyor. Peki koronavirüs konut tercihlerini nasıl etkiledi? LEVELUP ajansının başkanı Onur Yılmaz, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu...



Koronavirüs salgını sürecinde yaşadıklarımız, koronavirüsün hayatımıza girmesi ve uzun süre de hayatımızda olacak olması  bazı alışkanlıklarda ve önceliklerde değişikliğe sebep oldu. İnşaat sektörü de koronavirüs salgını öncesi ve sonrası olarak ikiye ayrılıyor. “Bundan sonra talep ne yönde olacak? Hangi tip konutlara ilgi artacak? Hangileri azalacak? Bu dönemde ve sonrasında inşaat firmalarının reklam stratejisi nasıl olmalı?” sorularını, inşaat sektöründe dijital pazarlama ve sosyal medya alanlarında hizmet sunan LEVELUP ajansının başkanı Onur Yılmaz yanıtladı.

Koronavirüs emlak tercihlerini nasıl etkiledi?

Koronavirüs Dönemini Nasıl Değerlendirmeliyiz?

Son dönemde sıkça duyduğumuz sağlıklı yaşam, özümüze dönüş, doğaya saygı ve sürdürülebilirlik kavramlarının etkilerini emlak sektöründe de görmeye başladık. Birçok sektörün koronavirüs sonrasında toparlanma ve eski günlerine kavuşması uzun süre alacak fakat aynı durum emlak sektörü için geçerli gibi görünmüyor. Bunu tezi verilere dayalı şekilde açıklamakta fayda var.

Koronavirüs emlak tercihlerini nasıl etkiledi?

Bahçeli Evlere Olan Talep yüzde 714 Arttı

Google Trends verilerine baktığımızda İstanbul’da “bahçeli ev” araması şimdiye kadarki en yüksek seviyesinde. Grafikte görebileceğiniz gibi 29 Aralık haftası 14 birim aratılırken 26 Nisan haftası 100 birim aratılmış durumda. Benzer verileri villa, müstakil ev ve çiftlik evi gibi aramalarda da görüyoruz. 

Koronavirüs emlak tercihlerini nasıl etkiledi?

Residence Talebindeki Düşüş Dikkat Çekici

Günlük hayatın yüksek temposuna ayak uydurmamızı kolaylaştıran ve uzun yıllardır yoğun talep gören residence tarzındaki ev ve ofislere talep düşebilir. Google Trends verilerine baktığımızda 29 Aralık haftasına kıyasla 26 Nisan haftasında “residence” kelimesine olan aramaların %180 düştüğünü görüyoruz. 

Pandemi Dönemi ve Sonrasında Reklam Stratejisi Nasıl Olmalı?

Gayrimenkul firmaları ciddi bir fırsat dönemi içerisinde. Birçok firmanın masraf kısma kaygısıyla reklamları durdurduğu bu dönemde dijital reklamların maliyetleri düştü ve bu durum firmalar için ciddi bir fırsat. İnsanların evde yoğun şekilde vakit geçirdikleri bu süreçte, yeni yaşam planları ve daha konforlu ev ihtiyaçları gündeme geldi. Google Trends verileri bize insanlar evdeyken de ev aradıklarını ve yakın zamanda satın alma ihtimallerinin yüksek olduğunu gösteriyor. Özetle, tüketicilerin haziran ayı itibariyle gerçekleştirecekleri satın almalarda verecekleri kararları evde geçirdikleri sürede belirleyecekler. Bu sebeple dijital reklamlara yapılacak yatırımların hem pandemi döneminde hem de sonrasında devam etmesi yapılabilecek doğru ve stratejik bir karar.

Dijitalleşme ve Sterilizasyon Kadar Bunu Duyurmak da Önemli

Satış ofislerinin daha steril, dezenfekte ve sosyal mesafe kuralına uygun şekilde dizayn edilmesi her sektörde olduğu gibi emlak sektöründe mecburi bir durum haline geldi. Gayrimenkullerin internet ortamında sergilenmesi, görüşmelerin online yapılması, ürünlerin videolarının kaliteli bir şekilde çekilmesi artık bir zorunluluk. Bu dönüşümü gerçekleştiren firmaların dikkat etmesi gereken bir diğer konu da yaptıkların bu adımları internet ortamında müşterilerine duyurarak güven kazanmaları. 

Koronavirüs bahçeli ev satışlarını artırdı!

İstanbul’un çevre bölgelerinde ev fiyatları yüzde 20 arttı!

Apartmanlardan kaçış başladı! Bahçeli evlere talep arttı!

COVID-19 konut tercihlerini etkiledi mi?


Geri Dön