19 / 04 / 2024

Apartmanlardan kaçış başladı! Bahçeli evlere talep arttı!

Apartmanlardan kaçış başladı! Bahçeli evlere talep arttı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını karşısında normalleşme adımları atılıyor. Ancak bazı alanlarda insanların eski alışkanlıkları değişti. Bu değişimlerde en çok emlak sektöründe yaşandı.



Gayrimenkul danışmaları, son günlerde insanların apartman dairelerini satarak bahçeli müstakil evleri tercih ettiklerini belirtiyor. 

Gürültü rahatsız etti

Apartmandan çıkmak isteyenler bu süreç içerisinde en çok yürüyüş yapacak alanlarının olmamasından ve komşulardan gelen gürültülü seslerden şikayet ediyor.

Apartmanlardan kaçış başladı! Bahçeli evlere talep arttı!

Lüks Emlak Danışmanı Evrim Başaran Kırmızıtaş, “Son dönemlerde talebe yetişmez hale geldik. Apartmanlarda, plazalarda oturan danışmanlarımız buradaki evlerini satıp bahçeli ev talep ediyorlar. Çünkü hepsi apartman dairelerinde çok sıkıldı” diye konuşuyor.

Ev ve tatil bir arada

Evrim Başaran’ın açıklamalarına göre, talebin yükseldiği bir diğer ev tipi ise havuzlu villalar oldu. Bunun en büyük nedenini Başaran, şöyle anlatıyor: “Bu yıl hazirandan itibaren turizmde normalleşme bekleniyor olsa da insanların büyük bir kısmı hâlâ tatile çıkmaya hazır değil. Fakat tatil yapmak bir ihtiyaç. Bu yıl tatile gidemeyen insanlar kendi evlerinde, sağlıklı ve güvenli bir tatil yapmak istiyor.”

En azından balkon olsun

Müstakil evler için yeterli bütçeye sahip olmayan kişiler balkonu ya da terası olan evlere taşınmak istiyor. Evrim Başaran, şöyle diyor: “Bu süreç balkon ve terasların önemini de gösterdi. Eskiden balkonları eve katarak evi büyütmek isteyenler pişman oldu. Şimdi müstakil ya da havuzlu villalar için bütçesi olmayanlar balkonlu ya da teraslı ev arıyor.”

Ömerli'de satılık ve kiralık ev fiyatları uçtu! 

Koronavirüsle İstanbul'da hangi ilçelerde konut talebi arttı?

Büyükçekmece'de villa ve müstakil konutlara talep arttı!


Geri Dön