27 / 04 / 2024

Lübbey Köyü ne olacak

Lübbey Köyü ne olacak

CHP İzmir Milletvekili Polat, Ödemiş'te sadece 5 kişinin yaşadığı terk edilmiş tarihi Lübbey Köyü'nün durumunu meclise taşıdı...

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Kriz çıktı! Avrupa Merkez Bankası açıkladı! Kıyıda köşede eurosu olanlar çabuk koşun bakın

Avrupa Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde faiz ile ilgili açıklama yaptı. Yaptığı açıklama sonrasında yetkililer arasında kriz çıktı. Bu durumdan euro nasıl etkilenecek. Kıyıda köşede eurosu olanlar koşun bakın. Euro bugün ne kadar oldu? Euro/TL kaç lira? 4 Kasım 2022 euro/TL kuru...

Salda Gölü'nde kıyıdan 500 metre geriye ahşap üniteler yerleştirildi!

Burdur'da "Türkiye'nin Maldivleri" olarak anılan Salda Gölü'nde, ziyaretçilerin günlük ihtiyaçları için yapılan ahşap üniteler, doğal dokuya zarar verilmemesi amacıyla kıyıdan yaklaşık olarak 500 metre geriye yerleştirildi.

Bingöl Elmalı köyündeki hasar drone ile görüntülendi!

Bingöl'deki meydana gelen depremden etkilenen Yedisu ilçesinin Elmalı köyündeki hasar gören yapıların durumu havadan drone kamerasıyla kaydedildi.

İdlib Esenler Köyü'ne 300 briket ev yapılacak!

Esenler, çadır kamplarda yaşam mücadelesi veren İdlibliler'e yardım elini uzatıyor. "100 hanelik köy" hedefiyle başlayan yardımlarla 52 briket ev bitirildi. Esenlerli hayırseverlerin yardımlarıyla yeni hedef, İdlib Esenler Köyü'ne 300 briket ev yapmak olarak belirlendi...

İzmit Ambarlı Köyü'ne muhtarlık ofisi!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Ambarlı Köyü'ne muhtarlık ofisi inşa etti.

Konya Sonsuz Şükran Köyü’ne yeni kerpiç evler geliyor!

Sanatçıların yoğun ilgi gösterdiği Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Sonsuz Şükran Köyü’nde yeni kerpiç evler yapılması için çalışmalara başlandı.

Köyüne izinsiz konut yapana ceza yağacak!

Kıyılardan mera ve yaylalara kadar ülkenin neredeyse tamamının imar sisteminde değişiklik öngören yeni Tapu Kanunu yasa teklifi taslağı, köyüne izinsiz konut yapan ve konutunu izinsiz onaranlara da ceza getiriyor.

Tolga Ortancıl Kadıköy'de restoran açtı!

Güzel Köylü dizisinde canlandırdığı Celal karakteriyle ünlülenen genç oyuncu Tolga Ortancıl, Kadıköy'de 'Bizimkiler Ev Yemekleri' isimli bir restoran açtı.

TANAP atıl durumdaki köy okullarını turizme kazandırıyor!

TANAP'ın destek verdiği atıl durumdaki köy okulları, sosyal alan ve donatılara dönüştürülecek. Bölge turizmine katkı sağlamayı amaçlayan proje kapsamında, Eskişehir'de iki eski okul binasının tadilatı tamamlandı.

İzmir Lübbey Köyü'nün durumu meclise taşındı!

CHP İzmir Milletvekili Polat, Ödemiş'te sadece 5 kişinin yaşadığı terk edilmiş tarihi Lübbey Köyü'nün durumunu meclise taşıdı...

Çanakkale Bilaller köyünde 41 yıl sonra tapu sevinci!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Bilaller köyünde muhtarlıkça cami yapımı için gerekli paranın temin edilmesi için satılan arsaların tapuları 41 yıl sonra 11 hak sahibine teslim edildi. 

Kastamonu Başköy'de acele kamulaştırma kararı!

Kastamonu İli Araç İlçesi'ne bağlı Başköy Köyü'nde Regülatör ve Hidroelektrik Santrali için acele kamulaştırma yapılacak..

Lübbey Köyü ne olacak Haberi

Lübbey Köyü ne olacak

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir'in Ödemiş ilçesinde sadece 5 kişinin yaşadığı terk edilmiş tarihi Lübbey Köyü'nün durumunu meclise taşıdı. Mahir Polat, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a sorular yöneltti.

Hürriyet'te yer alan habere göre; İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından kentsel SİT alanı ilan edilen, daha öncesinde 200 hanenin bulunduğu mahallede, göç nedeniyle bugün 3 hanede yalnızca 5 kişinin yaşadığı koruma amaçlı imar planının hayata geçirilmesi gereken Lübbey Köyü için ne yapıldığını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a sordu. Önergede şu sorular yönelttildi;

"İzmir'in Ödemiş ilçesi Lübbey Mahallesi'nde koruma amaçlı imar planı yapılması ve restorasyon planlanmakta mıdır? Eğer planlanıyorsa bu çalışma hangi aşamadadır? Bugüne kadar söz konusu mahallede çalışmalara başlanmamasının nedeni nedir? Lübbey Mahallesi'ndeki...