20 / 04 / 2024

madencilik faaliyetleri taş patlatma

madencilik faaliyetleri taş patlatma

Yapılan araştırmalara göre Türkiye 'de son yıllarda yaşanan altyapı çalışmaları ve madencilik faaliyetleri için yılda 600 milyon ton taş patlatılarak ya da öğütülerek sektörlerin hizmetine sunuluyor

Arıcılar İnşaat Hırdavat Taşımacılık Madencilik Makina Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arıcılar İnşaat Hırdavat Taşımacılık Madencilik Makina Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 400 bin TL sermaye bedeli ile Cihat Damar tarafından kuruldu.

Gkn Global İnşaat Peyzaj Madencilik Mermer Toprak Taşımacılık Sanayi Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Gkn Global İnşaat Peyzaj Madencilik Mermer Toprak Taşımacılık Sanayi Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Kartal'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile İdris Baykara tarafından kuruldu.

Zirve Taş Yapı Malzemeleri Madencilik İnşaat Hafriyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zirve Taş Yapı Malzemeleri Madencilik İnşaat Hafriyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da Ali Karaaslan, Cumalı Kurnaz ve Gökhan Kurnaz tarafından kuruldu.

Yf Özdem İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı!

Yf Özdem İnşaat Taahhüt Mühendislik Madencilik Enerji Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı. Yf Özdem İnşaat Taahhüt Mühendislik Madencilik Enerji Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli Esenyurt’ta yapıldı. 

Ademoğlu Nakliyat Hafriyat İnşaat Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ademoğlu Nakliyat Hafriyat İnşaat Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta 360 bin TL sermaye bedeli ile Celal Ademoğlu tarafından kuruldu.

Sudan ve Nijer'de kiralanan arazilerdeki tarım faaliyetleri mecliste!

Sudan ve Nijer'de kiralanan arazilerdeki tarım faaliyetleri ile ticari faaliyetlerin ülke ekonomisine girdi olarak 2020 ve 2021 yıllarındaki mali değerler meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye'de en çok iş kazası hangi sektörde yaşanıyor?

Türkiye’de en çok iş kazası meydana gelen sektörler açıklandı. Buna göre; en çok iş kazası yaşanan meslekler arasında madencilik ve taş ocaklığı, kanalizasyon ve atık yönetimi faaliyetleri, imalat, inşaat, konaklama ve yiyecek hizmetleri yer alıyor. 

İnsa İnşaat Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İnsa İnşaat Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Ali Baş tarafından kuruldu.

Müteahhitlik firmalarının yurt dışındaki faaliyetleri TBMM'de!

Müteahhitlik firmalarının yurtdışındaki faaliyetleri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Neta Madencilik Ve İnşaat Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Neta Madencilik Ve İnşaat Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Tavukçuoğlu, Nezih Yılmaz ve Ramazan Taşkın tarafından kuruldu.

Xs Mühendislik Geri Dönüşüm İnşaat Emlak Otomotiv Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Xs Mühendislik Geri Dönüşüm İnşaat Emlak Otomotiv Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Sami Söylemez tarafından kuruldu.

Büyük Dağ İnşaat Mobilya Cam Turizm Madencilik Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Büyük Dağ İnşaat Mobilya Cam Turizm Madencilik Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 300 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Poyraz ve Haci Poyraz ortaklığında kuruldu.

Birleşik Krallık'ta inşaat PMI ağustosta 54,6 puana düştü!

Birleşik Krallık'ta inşaat PMI ağustos ayında 54,6 puana düştü. Endekse göre ağustos ayında konut inşaatları artarken, ticari binalar ve inşaat mühendisliği faaliyetleri geriledi.

madencilik faaliyetleri taş patlatma Haberi

madencilik faaliyetleri taş patlatma



TMMOB Maden Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Torun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ciddi bir altyapı dönüşümü yaşadığını belirterek, ülkedeki altyapı çalışmalarının ihtiyaçlarını karşılayan kum-çakıl karışımı olan "agrega" ve kırma taş sektörünün son yıllarda çok hızlı gelişme gösterdiğini kaydetti.


Otoyollar, köprüler, metrolar, tüneller ve inşaatlar için bu iki sektörün önemli olduğunu ifade eden Torun, şunları bildirdi: 


"Metro ve hızlı tren projeleri, duble yol çalışmaları ve inşaatlarda agrega ya da kırma taş kullanılıyor. Türkiye'de yılda 350 milyon ton taş patlatılıp öğütülerek altyapı çalışmalarının hizmetine sunuluyor. Madencilik sektöründe de maden üretmek için 350 milyon ton taş patlatılıyor. Yılda 600 milyon ton civarında taş ya da taş ürünleri patlatılarak hizmete giriyor. Avrupa Birliği'nin kendisini yenilememesi ve alt yapısının bitirmiş nedeniyle ülkemiz, patlatma taş sektöründe ciddi...