28 / 03 / 2024

Mal bildirimi yapmama cezası

Mal bildirimi yapmama cezası

Mal bildiriminde bulunmama cezası var mıdır? Mal bildiriminde bulunmamanın cezası nedir? Bildirimde bulunmayanlar hakkında gerekli işlem yapılmak üzere yetkili Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur mu?

Emlak vergisi bildirimi örneği!

Taşınmaz malın satılması halinde satış durumunun ve yeni malikin emlak vergisi beyannamesi ile belediyeye bildirilmesi gerekiyor. Bildirim sene sonuna kadar yapılıyor. İşte emlak vergisi bildirimi örneği...

Çevre temizlik vergisi bildirimi nasıl verilir?

Çevre temizlik vergisi, taşınmaz malın sahibi tarafından değil, kullanıcısı tarafından ödeniyor. Vergi ödemelerinden önce ilgili belediyeye bildirim verilmesi gerekiyor. Peki, çevre vergisi bildirimi nasıl verilir?

Kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile yapılan kira sözleşmesi, kanunda belirtilen fesih nedenlerinin doğması halinde sona eriyor. Peki, kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır? Fesih bildirimi ne zaman yapılır?

Arsa emlak vergisi bildirimi 2015!

Taşınmaz mal sahipleri her sene emlak vergisi sorumlusu oluyor. Emlak vergisi mükellefler tarafından 2 eşit taksit halinde ödenebiliyor. Yeni satın alınan arsalar için öncelikle bildirim veriliyor. İşte arsa emlak vergisi bildirimi 2015...

Çevre temizlik vergisi bildirimi ne zaman verilir?

Çevre temizlik vergisi, taşınmaz malın sahibi tarafından değil, kullanıcı tarafından ödeniyor. Vergi ödemelerinden önce ilgili belediyeye bildirim verilmesi gerekiyor. Peki, çevre temizlik vergisi bildirimi ne zaman verilir?

Şeffaflık Paketi üzerinde çalışmalar sürecek!

Mal bildirimi ve imar düzenlemelerini içeren "Şeffaflık Paketi"nin Bakanlar Kurulu'na ham şekilde geldiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, teklif üzerindeki çalışmaların olgunlaşana dek süreceğini söyledi.

Nurettin Canikli: Şeffaflık Paketi ertelendi!

Gümrük Bakanı Nurettin Canikli, katıldığı bir programda mal bildirimi ve imar düzenlemelerini de içeren ''Şeffaflık Paketi''nin ertelendiğini açıkladı. Canikli "Bu paketin seçim öncesi yasalaşması zaten kolay görünmüyordu. " dedi.

‘Şeffaflık Paketi’ revize ediliyor!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında uygulanması konusunda görüş ayrılığı çıkan mal bildirimi ve imar düzenlemelerini içeren ‘Şeffaflık Paketi’ revize ediliyor. İşte ayrıntılar...

Tapuyu aldıktan sonra belediye bildirimi ne zaman yapılmalı?

Taşınmaz mal alım sürecinde tapu harç ödemelerinin yanı sıra emlak vergisi için belediyeye öncelikle beyan da verilmesi gerekiyor. Peki, tapuyu aldıktan sonra belediye bildirimi ne zaman yapılmalı?

Şeffaflık paketi inşaat sektörünü olumsuz etkilemiyor!

Başbakan Davutoğlu. dün sabah esnaf kesimine yeni kredi müjdesi verdi, öğle saatlerinde ise 'Kamu Yönetiminde Şeffaflık' reformunu açıkladı: Kamu sorumluluğu taşıyan herkes mal bildirimi yapacak.

Başbakan Davutoğlu kamuda şeffaflık paketini açıkladı!

Davutoğlu'nun açıkladığı pakette imar değişikliği, mal bildirimi ve yolsuzlukla mücadele gibi konularda köklü yenilikler var. Başbakan'ın anlattığı pakete göre imar değişikliğinde oluşan değer artışının % 50'sini devlet alacak.

Başbakan Davutoğlu: Mal bildirimi zorunlu olacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu " Milletvekili ve belediye başkan adaylarına yapılacak nakdi yardımlar kendi adlarına açılmış olan seçim hesaplarına yatırılacak ve son derece şeffaf olacak" dedi.

Mal bildiriminde geç bulunmanın cezası nedir?

Mal bildirimlerinin; Mal Bildirimi Yönetmeliğinde sayılan görevlere atanmada, göreve giriş için gerekli olan belgelerle birlikte, belirtilen tarihlerde bildirim yapılması gerekiyor. Peki, mal bildiriminde geç bulunmanın cezası nedir?

Mal bildirimi yapmama cezası Haberi

Mal bildirimi yapmama cezası

Mal bildiriminde bulunmamanın cezası nedir?

Gayrimenkul sahibi olan kimselerin gayrimenkulü edindikleri yıl içerisinde mal bildiriminde bulunmaları gerekiyor. Peki mal bildiriminde bulunmamanın cezası var mı?


Mal bildiriminde bulunmama..

Mal bildiriminde bulunmayanlara bildirimin verileceği mercilerce yazılı olarak ihtarda bulunuluyor. Bu ihtar, ilgilisine Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebliğ olunur. 


İhtarın kendisine tebliğinden itibaren bir ay içinde bildirimde bulunmayanlar hakkında gerekli işlem yapılmak üzere yetkili Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur. 


Müfettiş ve muhakkikler de, soruşturma ile ilgili olarak verdikleri süre zarfında mal bildiriminde bulunmayan hakkında yetkili Cumhuriyet başsavcısına suç duyurusunda bulunurlar.


Gelir idaresi başkanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre, kendisine ödeme emri tebliğ edilen borçlu, 7 günlük süre içinde borcunu ödemez ve mal bildiriminde de bulunmazsa, mal bildiriminde bulununcaya kadar bir defaya mahsus olmak ve üç ayı geçmemek üzere hapis...