27 / 04 / 2024

mal varlığını devretmek

mal varlığını devretmek

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşe yazısında bir okuyucusunun mal varlığının paylaşımı ile ilgili sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in Posta'daki köşe yazısı;

İbrahim Tatlıses tüm malvarlığını açıkladı! Usta sanatçının serveti görenleri şaşırttı

Usta Sanatçı İbrahim Tatlıses, geçtiğimiz günlerde serveti dudak uçuklatan ünlüler listesinde yer almıştı. Bu listede yer almaktan rahatsız olan usta sanatçı listenin yanlış olduğunu belirterek tüm mal varlığını tek tek açıkladı. 

Çocuğu olmayan bir kişinin mirası kime kalır?

Miras hukuku, bir kimsenin hayatını kaybetmesi durumunda mal varlığının ve mülklerinin yasal mirasçılara nasıl dağıtılacağını düzenleyen önemli bir hukuki alanı ifade eder. Bu alanda, özellikle çocuksuz kişilerin miras paylaşımı ve özel durumlar, toplumda geniş ilgi gören konular arasında yer alır.

Yerli yatırımcı parasını nereye yatırıyor? İşte 15,7 trilyon liralık finansal varlığın kalem kalem dağılımı…

Yerli yatırımcıların finansal varlığı 2023 yılının ilk 3 ayında yüzde 9 oranında arttı. Böylece yeri yatırımcıların finansal varlıkları 16 trilyon liraya dayanırken, aynı dönemde yabancı yatırımcıların finansal varlığının ise yüzde 2,9 oranında gerilediği dikkat çekti.

Tapumu kaybedersem ne olur? Evin tapusunu kaybettim ne yapmam lazım?

Tapu önemli resmi bir belgedir. Tapular kişilerin üzerinde olan mal varlığını simgeler. Bu yüzden de vatandaşlar, tapumu kaybedersem ne olur? sorusunu sıklıkla sormaktadır. İşte detaylar!

Gözü açıklık yapanları yıkan gelişme! Satış iptal edilebiliyor, tedbir kararı alınabiliyor

Evlilik sırasında sahip olunan mal varlığının eşlerden birinin rızası olmaksızın satılması, düşük bedellerle farklı kişilerin üzerine geçirilmesi 'mal kaçırma' davalarına neden olmakta. Boşanma öncesi ya da sonrasında açılabilen davalar ile yapılan satışlar iptal olabiliyor. İşte tüm detaylar...

MASAK'tan kripto para borsası FTX ile ilgili flaş karar! Mal varlıklarına el konuldu

MASAK’ın FTX hakkında açtığı soruşturma kapsamında şirket sorumlusu Sam Bankman-Fried ve diğer ilgililerin mal varlıklarına el konulduğu ortaya çıktı. İşte tüm detaylar...

Mercedes mal varlıklarını devretti! Tamamen piyasadan çekiliyor

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin ardından Avrupalı devler bir bir Rusya’dan çekilme kararı alırken son olarak Mercedes de ülkeden tamamen çekildi. Mercedes ülkedeki tüm varlıklarını Rus Avtodom şirketine devretti.

1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı!

Norveçli enerji devi Equinor şirketi Rusya’dan tamamen çekilme kararı aldı. Bu kara söz konusu şirkete pahalıya mal oldu. Uzun süreli görüşmelerin ardından Equinor ülkedeki tüm mal varlıklarından vazgeçti. Rus enerji devi Rosneft 1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı.

Rayiç bedel nedir, nasıl hesaplanır?

Rayiç bedel, gayrimenkul alım satımlarında söz konusu mal varlığının bedelini belirlemektedir. Peki, rayiç bedel nasıl hesaplanır? Kim belirler, hangi kriterlere bakılır? İşte detaylar...

İtalya'da Rus milyarderlerin mal varlıklarına el konuyor!

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla Avrupa Birliği  tarafından uygulanan yaptırımlar dahilinde şu ana kadar 5 Rus milyarderin İtalya'daki mal varlıklarına el kondu.

Fatma Girik mal varlığını kime bıraktı?

Uzun yıllardır Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan Fatma Girik hayata veda etti.  Peki Yeşilçam'ın usta ismi Fatma Girik mal varlığını kime bıraktı?

Binalarda sismik izolasyon sistemleri depremde can ve mal kaybını engelliyor!

İAÜ AFAM Müdürü Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan ve Lisansüstü Öğrencisi Ercan Ekinci, sismik izolasyon sistemlerinin muhtemel bir depremde can ve mal kaybını sıfıra indirebileceğine dikkat çekti.

Vatikan'ın mal varlığı açıklandı: Gayrimenkullerin yüzde 14'ü kirada!

Vatikan’ın mal varlıkları ve yatırımlarından sorumlu birimi Apsa tarafından yayımlanan belgelerde, bu 5 bin gayrimenkulün 4 bin 51’inin İtalya'da olduğu belirtildi. Apsa Başkanı Nunzio Galantino tarafından yapılan açıklamada, Vatikan’ın gayrimenkullerinin yüzde 14’ünün kirada olduğu belirtildi.

mal varlığını devretmek Haberi

mal varlığını devretmek

İki evlilik yaptım. Birinciden iki çocuğum, ikinciden üç çocuğum var. Malvarlığım arasında daireler ve iş yerleri var. Dairelerden birini halen evli olduğum ikinci hanımım adına yapmak istiyorum. Bu hanımım daire alınırken maddi katkıda bulunmuştu. Böyle bir durumda ölümüm halinde çocuklarım açısından bir problem yaşar mıyım?


Bir ölüm halinde, ölenin malvarlığı mirasçılarına kalır. Sizin durumunuzdaki birinin mirasçıları, hayattaki eşi ve beş çocuğudur. Şayet ölümden önce, mirasçılardan bir kısmının miras payının azalmasına neden olacak tasarruflar varsa ihtilaf konusu olur. 

Herhangi bir geçerli hukuki neden yokken birilerine yapılan bağışlar bu ihtilafların kaynağını oluşturabilir. 


Şimdiden eşinize vereceğiniz bir daire, ölümünüzden sonra çocuklarınız tarafından dava konusu yapılabilir. 

Ancak ihtilaf konusu olmaması için bazı şeylere dikkat etmek lazım. 


Bunlardan birincisi, şayet bağış yapacaksanız, bu bağışta çocuklarınızın mahfuz hissesi aşılmamalıdır. Çocukların...