19 / 04 / 2024

Malatya Çöp Gaz Elektrik Üretim Santrali

Malatya Çöp Gaz Elektrik Üretim Santrali

Malatya’da kurulan Çöp Gaz Elektrik Üretim Santrali’nde günlük 2.2 MW’lık elektrik üretiliyor. Zararlı gazların bertaraf edildiği santralde üretilen elektrik, 10 bin hanede yaşayan 50 bin kişinin elektrik ihtiyacına eşdeğer miktarda.

Son dakika! Malatya'da 4,4 büyüklüğünde deprem!

Malatya Pütürge'de 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 16.19’da kaydedilen sarsıntı, 9,6 kilometre derinlikte gerçekleşti.

GAZBİR açıkladı! Türkiye'nin 2024'te doğal gaz talebi 53 milyar metreküp olacak...

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, yaptığı açıklama kapsamında Türkiye'nin doğal gaz talebinin gelecek sene yükseleceğini kaydederek,"2024 senesi Türkiye doğal gaz talebinin 53 milyar metreküp civarında olacağını tahmin ediyorum." diye konuştu. İşte detaylar...

Doğalgaz piyasasında 1000 metreküp gazın referans fiyatı 11 bin 877 lira 49 oldu

Spot doğalgaz piyasasında dün 1000 metreküp gazın referans rakamı 11 bin 877 lira 49 kuruş olarak açıklandı. Açıklanan rakamlar ve haberin ayrıntıları...

Yeni zam ocakları söndürecek! Tüp fiyatları uçuşa geçti, zam üstüne zam! 

Kasım ayına kısa süre kala tüp fiyatları güncellendi. Bu kapsamda tüp gaz satış fiyatlarında artış yaşandı. İşte detaylar...

TPAO günlük toplamda günde 5 milyon metreküp gaz üretiyor!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Sakarya Gaz Sahası'nda kapasitenin giderek artırılacağını ifade etti. Bilgin, "Türkiye, bugün itibarıyla Sakarya Gaz Sahası'ndan günde yaklaşık 4 milyon metreküp gaz üretirken, toplamda ise 5 milyon gaz üretiliyor” dedi.

Karadeniz gazında sevindiren gelişme! Doğal gazda kapasite artıyor

Doğal gaz üretiminde sevindiren gelişme. TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Sakarya Gaz Sahası'ndan günde yaklaşık 4 milyon metreküp gaz üretildiğini, kapasitenin giderek yükseleceğini ifade etti.

SON DAKİKA! 3.7 büyüklüğünde deprem oldu! Malatya sallandı! 

Malatya Pütürge'de deprem oldu. AFAD rakamları peş peşe açıkladı. İşte o son dakika deprem haberi... 

Tüp fiyatlarında tarihi artış! Artık altından değerli! Aygaz, İpragaz, Bizimgaz'dan son durum ne?

Tüp gaz fiyatlarında yeni bir artış yaşandı ve son zam rekor bir seviyeye ulaştı! Doğalgaz doldurma gazları için son fiyat bilgisi açıklandı. Peki, son zammın detayları neler? Aygaz, İpragaz ve Bizimgaz'ın güncel tüp fiyatlarına dair en yeni bilgiler şöyle...

AFAD'dan son dakika açıklaması: Malatya'da 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Malatya'nın Pütürge ilçesinde, Richter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldi. Deprem kısa süreli bir korkuya neden oldu. İşte detaylar...

Malatya Gelinciktepe'de 1.799 adet deprem konutunun inşası tam gaz! 

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde, 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden en çok etkilenen şehirlerden Malatya'da deprem konutları tüm hızıyla inşa ediliyor. Malatya Gelinciktepe'de 1.799 adet deprem konutu yapılıyor. 

Doğal gaz ithalatı Mart ayında yüzde 26,6 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, Mart ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 26,6 azaldı ve yaklaşık olarak 4 milyar 557 milyon metreküp oldu.

Malatya Yeşilyurt'taki afet konutları yükseliyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerin yıkıma sebep olduğu Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde Toplu Konut İdaresi tarafından inşae dilecek olan 8 bin 799 konutun inşası tam gaz sürüyor.

SON DAKİKA! Malatya'da 4.1 büyüklüğünde deprem oldu!

Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen deprem AFAD tarafından duyuruldu. Depremin büyüklüğü 4.1 olarak kaydedildi ve derinliği 6.96 km olarak ölçüldü.

Malatya Çöp Gaz Elektrik Üretim Santrali Haberi

Malatya Çöp Gaz Elektrik Üretim Santrali

2014 yılı başlarında kurularak üretime başlanan Çöp Gaz Elektrik Üretim Santrali’nde üretilen elektrik miktarı 2.2 MW’a çıkarılırken, bu miktar 10 bin hane de yaşayan 50 bin kişinin elektrik ihtiyacına eşdeğer miktarda.


Çöp alanından 50 bin kişinin elektriği üretiliyor


Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan alınan 528 dönümlük alana AB standartlarında yeni Katı Atık ve Bertaraf Tesisi’nin kurulmasının ardından, eski çöp alanında Türkiye genelinde en çevreci ve geri dönüşüm projesi hayata geçirildi.


Eski Katı Atık Sahası’nın rehabilite edilmesi ve sahadan oluşan metan gazından enerji elde edilmesi projesi kapsamında 2013 yılında çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi, yap işlet modeliyle Belediye bütçesinden para harcamadan Çöp Gaz Elektrik Üretim Santrali kurdu.


2014 yılının Ocak ayında tek bir elektrik üretim motoru ile üretime başlayarak günde 1.2...