29 / 03 / 2024

malatya trambüs

malatya trambüs

Kent sakinleri için yeni projeler geliştiren Malatya Büyükşehir Belediyesi 3 yıldan bu yana hazırlıkları devam eden TRAMBÜS seferlerini başlattı. Yüzde 75 enerji tasarrufu sağlayan TRAMBÜS, dizel araçlara göre yüzde 40 düşük maliyetiyle dikkat çekiyor.

Malatya'da yerli trambüsler seferlere başladı!

Türkiye’de ilk olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilen yerli Trambüsler, altyapı, üretim ve test sürüşleri sonrasında ulaşım seferleri için kontağı çeviriyor..

Malatya'da trambüsler yolcu taşımaya hazırlanıyor!

Türkiye'de uzun bir aradan sonra ilk kez Malatya'da kullanılmaya başlanacak trambüsler, deneme sürüşlerinin ardından yollara çıkacak...

Malatya Trambüs projesinde test sürüşü yapıldı!

Yapılan test sürüşünde tam not alan Trambüs ile ilgili bilgiler veren Ulaşım Planlama ve Koordinasyon Şube Müdürü Zeki Hedekoğlu, I. Etap Trambüs çalışmalarının 2 kavşak dışında tamamlandığını söyledi.

Malatya'ya trambüs geliyor!

Malatya'da, şehir içi ulaşımı rahatlatması planlanan trambüs sisteminin kurulmasına ilişkin protokol imzalandı...

Emlak Konut GYO Malatya Merkez 1. Etap 2. Kısım ve 2. Etap 2. Kısım deprem konutları için imzaları attı!

Emlak Konut GYO tarafından Malatya Merkez 1. Etap 2. Kısım ve 2. Etap 2. Kısım deprem konutları için sözleşmeler imzalandı. İşte sözleşme bedelleri...

Emlak Konut GYO Malatya Merkez Çarşısı projesinin sınırları genişledi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yapım sürecini üstlendiği Malatya Merkez Çarşısı’nda sınırlar genişledi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Emlak Konut GYO Malatya Merkez 1. Etap 1. Kısım ve 2. Etap 1. Kısım deprem konutları için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO Malatya Merkez 1. Etap ve 2. Etap deprem konutları için sözleşme imzalandığını açıkladı. İşte detaylar...

Bakan Yardımcısı Gürgen’den depremde yerle bir olan Malatya çarşısına ziyaret!

‘Yüzyılın felaketi’nden etkilenen Malatya'da, kent merkezinde tekrar inşa edilecek çarşı projesinin bulunduğu 220 dönümlük bölgede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, incelemeler yaptı.

Malatya kayısısı, yapımı tamamlanan ticaret merkezi ile rekabet gücünü artıracak

Malatya Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki kayısı üretici ve ihracatçılarının rekabet gücünü katlayacak Kayısı Ticaret Merkezi’nin yapımını bitirdi. Sektörde çağ atlatacak olan merkezin detayları...

SON DAKİKA! Kandilli Rasathanesi duyurdu: Malatya'da korkutan deprem

Son dakika deprem haberleri. Malatya bir süredir depremlerle sarsılıyor. Son olarak Kandilli Rasathanesi'nin açıkladığı bilgilere göre; 19:47'de yeni bir deprem daha oldu. İşte detaylar...

SON DAKİKA! Malatya’da yine deprem oldu!

AFAD tarafından paylaşılan son verilere göre, son günlerde Malatya’da sıklıkla meydana gelen artçı sarsıntılara bir yenisi daha eklendi. Edinilen bilgilere göre, saat 17.59’da Malatya’nın Battalgazi ilçesinde yerin 7 km derinliğinde 2.9 şiddetinde deprem oldu.

Malatya'nın kalbi tarihi Bakırcılar Çarşısı'nın temeli atıldı!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak amacıyla başlatılmış olan Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında ilk temel, Malatya'nın kalbi olan tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda atıldı.

Malatya'da 10 ayda yapılan kayısı ihracatı açıklandı! Yok böyle bir rakam

Dünya kuru kayısı ihracatının önemli bir kısmını karşılayan Malatya'dan yılın ilk 10 ayında 301 milyon 119 bin dolarlık kuru kayısı ihracatı gerçekleştirildi.

Malatya'daki 5,2 şiddetindeki depremin ardından ortaya çıkan gizemli toz bulutunun sırrı duyanları hayrete düşürdü

Malatya'nın Pütürge ilçesinde dün 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin şiddeti kentte yaşayan vatandaşların korku dolu anlar yaşamasına neden oldu. Depremin ardından ortaya çıkan gizemli toz bulutunun sırrı ise duyanları şaşkına çevirdi.

Malatya Tohma Köprüsü açıldı! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü açıldı. 

Malatya Tohma Köprüsü bugün açılıyor! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü bugün açılıyor. 

Şanlıurfa Trambüs Projesi TBMM gündeminde!

Şanlıurfa ilinde yapılan Trambüs Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

malatya trambüs Haberi

malatya trambüs

Son yıllarda yaptığı yatırım ve sunduğu hizmetlerle dikkatleri üzerine çeken Malatya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilke daha imza attı.


Şehirlerin gelişiminde önemli bir yere sahip olan toplu taşımacılık alanında da yatırımlarını sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımı teşvik eden ve çevre dostu projeleri hayata geçiriyor.  3 yıldan bu yana çalışmaları sürdürülen Türkiye’nin ilk trambüs projesi Malatya’da konforlu ve güvenli ulaşım için hizmet vermeye başladı. Seferlere başlayan trambüslerin resmi açılışı ise ilerleyen günlerde gerçekleştirilecek.


Yüzde 75 enerji tasarrufu 


Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan yeni nesil araçlar, Türkiye’nin ilk ve tek trambüsleri olma özelliği ile de ayrı bir öneme sahip bulunuyor. Üzerlerindeki katener sistemiyle elektrik tellerine bağlanan, aynı zamanda dizel motorla da kullanılabilen trambüsler, enerji tasarrufunda ortalama yüzde 75’e varan avantaj sağlıyor. Lastik...