19 / 04 / 2024

maldivler Kurumlar Vergisi işyeri

maldivler Kurumlar Vergisi işyeri

İşyeri Maldivler'de olanlara büyük vergi kolaylığı geliyor. İşyeri Maldivler'de olanlardan Kurumlar Vergisi alınmayacak...

Türkler'den Maldivler'e 200 milyon dolarlık 3 otel!

Türklerin Maldivler'e yatırımı 200 milyon doları aştı. JLL Yatırım Başkan Yardımcısı Ercan "Türk şirketler tarafından başlatılan en az 3 geliştirme projesi olduğunu biliyoruz" dedi.

Türkler Maldivler'e 200 milyon dolar yatırım yaptı!

Türklerin Maldivler'e yatırımı 200 milyon $'ı aştı. JLL Yatırım Başkan Yardımcısı Ercan "Türk şirketler tarafından başlatılan en az 3 geliştirme projesi olduğunu biliyoruz" dedi.

Artsam Eğitim Kurumları, Kastamonu'da lise açtı!

2013 yılında ilk olarak anasınıfı, ilkokul ve ortaokul olarak eğitim öğretim veren Türkiye'nin ilk butik koleji olarak ün yapan Artsam Eğitim Kurumları, Kastamonu'ya verdiği sözü tutarak 5 yıldızı hak eden özel lisesinin kapılarını açtı..

Rixos Küba ve Maldivler'de otel açacak!

Rixos, yeni kıtalar ve yeni ülkelerde otel açmak için düğmeye bastı. Otel zincirinin ilk durağı Küba ve Maldivler olurken, Amerika, İran, Meksika, Malezya, Vietnam gibi ülkeler de radarında

Kamu kurumları İstanbul Finans Merkezi'ne taşınıyor!

Kamu kurumları kendi hizmet binalarına taşınmaya hazırlanıyor. TOKİ, EPDK, KİK ve BOTAŞ için de hizmet binası inşa edecek. İstanbul Finans Merkezi’nde de bir çok kamu kuruluşu için bina yapılacak.

2014 yılı kurumlar vergisi Türkiye rekortmenleri belli oldu!

Kurumlar vergisi listesinin ilk 10 sırasında bankaların ağırlığı dikkati çekti. 4'ü kamu bankası olmak üzere 8 banka ilk 10'da yer aldı. Listenin başında Ziraat Bankası yer aldı.

2014 yılı kurumlar vergisi rekortmenleri!

2014 yılı vergilendirme dönemi için 198 milyar 60 milyon 807 bin lira kurumlar vergisi matrahı beyanı bulunduğunu, bu tutar üzerinden 38 milyar 305 milyon 950 bin lira kurumlar vergisi tahakkuk ettirildiği bildirildi.

Ziraat Bankası kurumlar vergisi rekortmeni oldu!

Ziraat Bankası, ödediği 1 milyar 589 milyon 48 bin 906,49 lira ile geçen yıl en fazla kurumlar vergisi ödeyen kurum oldu.

Eyüboğlu Eğitim Kurumları Ataşehir'de kampüs açacak!

İstanbul'da 7 farklı noktada anaokulundan fen lisesine 12 okuluyla binlerce öğrenciye eğitim veren Eyüboğlu Eğitim Kurumları, yeni eğitim yılına dev bir kampüsle girecek.

Kilis L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları'nın inşaatı bu yıl bitecek!

Kilis’te, L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz kurumlarının inşaatının bu yıl tamamlanması bekleniyor. İnfaz kurumlarının hizmet binasının geçen yıl Ağustos ayında temeli atılarak inşaatında başlanmıştı

Caprice Gold Maldivler Otel'e 50 bin TL dini istismar cezası verildi!

Fadıl Akgündüz'e ait Caprice Gold Maldivler Otel'e Reklam Kurulu tarafından 'dini duyguları istismar' cezası verildi. Reklam Kurulu, otel reklamlarının durdurulmasını, 50 bin TL para cezası verilmesini kararlaştırdı.

Kentsel dönüşümde kurumların alacağı kararlar!

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sorduğu soruya yanıt olarak Kentsel dönüşümde kurumların alacağı kararlar konusuna değindi..

Kurumlar Vergisi beyanında gayrimenkul ve iştirak kazancı istisnası!

Nisan ayının başlamasıyla Kurumlar Vergisi beyannamelerini verme süreci de başlamış oldu. İşte Nisan’ın 27’nci günü akşamına kadar verilmesi gereken bu beyannamelerde dikkat edilmesi gereken ve daha az vergi ödemek için başvurulacak yollar..

maldivler Kurumlar Vergisi işyeri Haberi

maldivler Kurumlar Vergisi işyeri

Kanuni veya iş merkezi Malpler'de olup Türkiye'de elde ettiği kazançlar dolayısıyla vergilendirilen dar mükellef kurumların havayolu ile yaptıkları yolcu, yük ve bagaj taşımacılığı nedeniyle Türkiye'de elde ettikleri kazançlardan Kurumlar Vergisi alınmayacak. Ayrıca söz konusu vergi uygulaması aynı kanunun ilgili maddesine istinaden yapılacak tevkifat ile "Gelir Vergisi Kanununda belirtilen esaslara göre birden fazla takvim yılına yaygın inşaat ve onarım işleri ile uğraşan kurumlar" için de geçerli olacak. Karar, 18 Temmuz 2011'den itibaren elde edilen kazançlara uygulanacak. 


Sabah...