25 / 04 / 2024

Maldivlere yapılan Türk yatırımları

Maldivlere yapılan Türk yatırımları

Türklerin Maldivler'e yatırımı 200 milyon doları aştı. JLL Yatırım Başkan Yardımcısı Ercan "Türk şirketler tarafından başlatılan en az 3 geliştirme projesi olduğunu biliyoruz" dedi.

1935'te İstanbul'da yeni yapılan binaların çatlaması belediyeyi harekete geçirmiş! Nedeni inşaat kalfaları...

1935 yılında, İstanbul'da son 6 ayda yapılan tüm yeni binalarda çatlaklar tespit edilmiş. Belediye harekete geçerken söz konusu durumun inşaat kalfaları yüzünden olduğu ortaya çıkmış. İşte ayrıntılar...

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik: Uluslararası standartlara uygun çimento üretimi her zaman önceliğimiz!

TÜRKÇİMENTO Anadolu Buluşmaları’nın yedincisi Elazığ’da yapıldı. TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik,  Türk çimento sektörüne ilişkin güncel bilgileri paylaşarak, Uuluslararası standartlara uygun çimento üretimi her zaman öncelikleri olduğunu belirtti.

22 ülkeye satılan Türk somonu 50 milyon dolara ulaştı!

Türkiye'den 2023 ocak ve mart döneminde başta Rusya Federasyonu olmak üzere 22 ülkeye yapılan Türk somonu dış satımı, yüzde 77 artışla 44,9 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Binlerce kişi sevinçten havalara uçacak! O çalışanların maaşına ek zam yapıldı!

Geçtiğimiz günlerde, Hava-İş Sendikası ile mzalanan ek protokol gereğince, 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi kapsamında maaşlarına yüzde 16,4 oranında zam yapılan Türk Hava Yolları (THY) çalışanlarına bir zam müjdesi daha geldi.

Türk girişimciler CES'te! Artık daha kalabalığız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2023’e katılan Türk teknoloji girişimcileriyle toplandı. Çok başarılı gençlerimiz olduğunu vurgulayan Varank, Önceki senelerde çok daha az katılımcıyla buradaydık, bu sene 50’ye yakın girişimcimiz Türkiye’den buraya geldi” ded

Türk vatandaşlığı için asgari gayrimenkul bedeli resmen 400 bin dolara yükseltildi!

Türkiye'den 250 bin dolarlık gayrimenkul karşılığında hak kazanılan Türk vatandaşlığında yeni düzenlemeye gidildi. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle 250 bin dolarlık gayrimenkul değeri 400 bin dolara yükseltildi.

Türk vatandaşlığı başvuru şartı değişiyor! Türk vatandaşı olmak için kaç liralık gayrimenkul alınması gerekiyor?

Türkiye'den 250 bin dolarlık gayrimenkul karşılığında hak kazanılan Türk vatandaşlığında yeni düzenlemeye gidiliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 250 bin dolarlık gayrimenkul değerinin 400 bin dolara yükseltileceği belirtildi.

Türk Vatandaşlığı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

Türk Vatandaşlığı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında en az 3 yıl süre ile Türkiye'de ikamet etmeleri şartının getirilmesi amaçlanıyor.

Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile iş yerlerinin kira giderlerinin azalan ciro oranınca hesaplanan kısmının Hazine tarafından karşılanması amaçlanıyor.

Yeni OSB modelleri hayata geçirilmeli!

Antalya OSB ve Dünya Gazetesi Antalya Temsilciliği iş birliğinde yapılan Türk ve Dünya Ekonomisi konulu webinar toplantısında sanayici ve turizm sektörünün temsilcileri ekonomideki gelişmeleri ve beklentileri anlattı...

Türk inşaat sektörü projelerini zamanında, bütçesinde ve kaliteyle yapıyor!

Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, "Türk inşaat sektörü de dünyanın her tarafında bunu yapıyor. Türk inşaat sektörünün projeleri çok daha tercih ediliyor" dedi.

Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında çatılı iş yerinde kiracı olan esnafların, kiraya verenin yazılı rızası olmadan, kira sözleşmesine ortak alabilmesi veya kira ilişkisini başkasına devredebilmesi amaçlanıyor.

Türk Yapı Malzemeleri Sektörü en fazla ihracatı ABD ve İsrail’e yaptı!

Türk Yapı Malzemeleri Sektörü Başkanı Serdar Urfalılar, en fazla ihracat yapılan ülkelerin ABD, İsrail, Almanya, Irak ve İngiltere olduğunu söyledi.

Maldivlere yapılan Türk yatırımları Haberi

Maldivlere yapılan Türk yatırımları

HİNT Okyanusu'nda bin 200 adadan oluşan ve tatil konusunda dünyanın en çok uğrak noktalarından biri haline gelen Malpler'e yabancı yatırımcı ilgisi büyük. Yatırım noktasında en çok Güneydoğu Asyalıların rağbet ettiği Malpler'de Türklerin yatırım tutarı 200 milyon doları aştı.JLL Yatırım ve Satış Kıdemli Başkan Yardımcısı Nihat Ercan, Malpler'de 2010 yılından bu yana 600 milyon dolar değerinde işlem yapıldığını, bunların ya tatil işletmelerinin satışına ilişkin işlemler, ya da büyük ölçüde tamamlanmış işlemler olduğuna dikkat çekti. 


ADALARI SATIŞA ÇIKARDI 


Bu tür fırsatlar için genellikle Güneydoğu Asyalı alıcının olduğunu, ancak Orta Doğu ve Çin'in de ilgisinin giderek artmaya başladığını vurgulayan Ercan, bu işlemler bir tarafa Malpler hükümetinin tatil yerlerinin gelişimi için el değmemiş adalarını ihaleyle satışa çıkardığını dile getirdi. Bu yeni alanla birlikte Türk yatırımcı...