26 / 04 / 2024

Maltepeye yeni cemevi mi yapılacak

Maltepeye yeni cemevi mi yapılacak

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın yeni cemevi için mevcut cemevini yıkma ısrarı tepkilere neden oluyor. Alevi kurumları ve önderleri 2 cemevi olmasını istiyor.

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul'a yeni ‘cemevi’ müjdesi!

Ümraniye Topağacı Mahallesi’ndeki Kazım Karabekir Cemevi’ni ziyaret eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Örnek teşkil edecek birkaç noktada cemevi hazırlama projemiz var. Bunu İstanbul’a hediye etmek istiyoruz engelleri ortadan kaldırıp” dedi.

İzmir Bayraklı Cemevi'nin temeli 2017'de atılacak!

Bayraklı Belediyesi Yamanlar Mahallesi'ndeki kaçak düğün salonunu yıkım işlemini tamamladı. Karabağ, Nafiz Gürman Mahallesi'ndeki cemevi projesinin temelinin yeni yılda atılacağını müjdeledi.

Adana Yeni Yüreğir Cemevi'nin temeli 22 Ekim'de atılacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yeni Yüreğir Cemevi'nin temelinin 22 Ekim'de atılacağını belirtti.

Maltepe'de cemevi tartışması!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın yeni cemevi için mevcut cemevini yıkma ısrarı tepkilere neden oluyor. Alevi kurumları ve önderleri 2 cemevi olmasını istiyor.

Adana Yüreğir Cemevi’nin temeli atılıyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, merkez Yüreğir İlçesi’nde Anadolu Türk mimari tarzında Alevi kültürünün değerleri ve ritüellerini içinde barındıran Yeni Yüreğir Cemevi’nin temelini bir ay içinde atacaklarını müjdeledi.

Filli Boya'dan yeni duvar kaplama sistemi

Filli Boya, Capaver Cam Tekstili Duvar Kaplama Sistemi" ile Türkiye'ye hem yeni bir dekorasyon anlayışı getiriyor.

Malatya'nın kentsel dönüşümüne yeni komisyon

Malatya'da Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni bir komisyon oluşturuldu.

Beşikçiler'e yeni plaza

1983 yılında kurulan Beşikçiler Otomotiv, bayiliğini yaptığı DFM, Proton ve GAZ markaları ile E-5 Gülsuyu kavşağındaki yeni binasında hizmete başladı.

Skil'den yeni Masters serisi

Elektrikli el aletleri üreticisi Skil, profesyoneller için tasarladığı, kullanıcılarına sağlamlık, performans ve değerin birlikteliğini sunan yeni serisi Skil Masters'ı piyasaya sunuyor

Kale'den 3 yeni ürün

Kale Kapı Pencere Sistemleri, 12 - 15 Mart tarihleri arasında düzenlenen 10. Uluslararası İstanbul Pencere 2009 Fuarı'nda yeni ürünlerini sergileyecek.

FiYaka'dan metrekaresi 800 TL'lik yedi yeni proje

FiYapı, bu yıl Fiyaka markasıyla metrekaresi ortalama 800 TL olacak yedi yeni ekonomik konut projesinin lansmanını yapacak.

Ağaoğlu My World'de yeni kampanya!

Ağaoğlu, inşaatı biten ve oturulmaya hazır halde bulunan Ataşehir'deki My World için yeni bir kampanya başlatıyor.

Eczacıbaşı 400 milyon dolara yeni fabrika açıyor

Eczacıbaşı CEO'su Erdal Karamercan ve İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, yeni yatırımın dört aşamada tamamlanacağını belirterek, "İlk iki aşama eylülde tamamlanır" dedi.

Maltepeye yeni cemevi mi yapılacak Haberi

Maltepeye yeni cemevi mi yapılacak

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın yeni cemevi yapmak için mevcut cemevini yıkma ısrarı Alevilerin tepkisine neden oluyor. Kılıç'ın yeni cemevi için yaptığı proje yarışmasına harcadığı yaklaşık 820 bin lirayla ikinci bir cemevinin rahatça yapılabileceği belirtiliyor. 


Kılıç 2 cemevini Alevilere çok mu görüyor?


Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın yeni cemevi yapmak için mevcut cemevini yıkmayı dayatması Alevilerin tepkisine neden oluyor. Alevi kurumları 200'ün üzerinde caminin, 2 kilise ve 2 sinagogun bulunduğu ilçede cemevi yapılması için şu anda bulunan cemevinin yıkılması şartının ileri sürülmesine karşı çıkıyor. 


'Zorbalıkla dayatıyor'


Maltepe Cem Evi ve Derneği sosyal medya üzerinden Ali Kılıç'ın bu dayatmasına karşı çağrıda bulundu. Cemevi yönetimi tarafından yapılan çağrıda şöyle denildi:


“Cem Evimizin mevcut inşaatının 3 katını yıkmaya yönelik talebine karşılık bulmayan ve halkın büyük çoğunluğunun karşı...