26 / 04 / 2024

İzmir Bayraklı Cemevi'nin temeli 2017'de atılacak!

İzmir Bayraklı Cemevi'nin temeli 2017'de atılacak!

Bayraklı Belediyesi Yamanlar Mahallesi'ndeki kaçak düğün salonunu yıkım işlemini tamamladı. Karabağ, Nafiz Gürman Mahallesi'ndeki cemevi projesinin temelinin yeni yılda atılacağını müjdeledi.



Bayraklı Belediyesi Yamanlar Mahallesi'ndeki kaçak düğün salonunu yıkım işlemini tamamladı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Düğün salonu pazar yeri içerisinde kaldığı için yıkıldı. Şimdi o alanda kurulacak pazar tezgahlarını Bayraklı ilçesinde faaliyet gösteren alevi derneklerine tahsis edeceğiz. Böylece dernekler için bir gelir kaynağı olacak" dedi. Öte yandan Karabağ, Nafiz Gürman Mahallesi'ndeki cemevi projesinin temelinin yeni yılda atılacağını müjdeledi.  


Bayraklı Belediyesi, Yamanlar Mahallesi'nde Karşıyaka Cemevi Derneği'nin işlettiği, imarda pazar alanı içerisinde kalan kaçak düğün salonun yıkım işlemeni tamamladı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kaçak yapıyla ilgili mahkeme kararı olduğunu ve 775 sayılı yasanın 18. maddesi gereği yıkıldığını belirterek, "Yıkılan kaçak düğün salonu pazar alanı içerisinde kalıyordu. Pazar alanı şimdi genişledi. Orada ortaya çıkacak tezgahları Bayraklı sınırları içerisinde faaliyet gösteren yöre dernekleri de dahil olmak üzere, alevi derneklerimize eşit bir şekilde tahsisini yapacağız. Burası dernekler için bir gelir kaynağı olacak" dedi.

 


CEMEVİ MÜJDESİ VERDİ

Öte yandan Başkan Karabağ, Nafiz Gürman Mahallesi'ne inşa edilecek cemevi projesinin temelini yeni yılda atacaklarını müjdeledi. Karabağ, "Bu projemizin temelini yılbaşından sonra atıp hızlı bir şekilde bitirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. Bayraklı Belediyesi yaptığı kültür merkezi ve Cemevi projeleri ile Bayraklı'da Alevi inanç ve kültürünün yaşatılmasında önemli bir ihtiyaca cevap veriyor. Nafiz Gürman Mahallesi'nde İZSU dolum tesisinin karşısındaki alana yapılacak yeni proje bodrumla birlikte dört kat olacak. Projenin toplam inşaat alın ise 850 metrekareyi bulacak.


Yeni Vizyon


Geri Dön