26 / 04 / 2024

Manavgat HES ihalesine hangi şirketler katılacak

Manavgat HES ihalesine hangi şirketler katılacak

Manavgat Hidroelektrik Santrali ile santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesine katılacak şirketler belirlendi. ÖİB'den yapılan açıklamaya göre, ihaleye önyeterlilik ve teklif için şu şirketler başvurdu.

Yenice HES özelleştirme ihalesine 130.3 milyon TL'lik teklif!

Eskişehir'de bulunan 38 megavat kapasiteli Yenice HES ve bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesine 8 firma teklif verdi. En yüksek en yüksek teklifi 130 milyon 300 bin lira ile Kılıç Enerji Üretim AŞ verdi.

Manavgat Değirmenözü Köyü'ne 2'nci HES geliyor!

Manavgat’ta balık ölümleriyle sık sık gündeme gelen Köprüçay’daki Değirmenözü Köyü’ne Hidro Elektrik Santrali (HES) inşaatının ardından ikinci proje kapıda. Değirmenözü halkı, yeri sır gibi saklanan Mercan 2 regülatörünün de aynı köye yapılmaya başlandığını fark edince isyan etti.

Menzelet ve Kılavuzlu HES ihalesine 10 teklif geldi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Elektrik Üretim A.Ş.’ye (EÜAŞ) ait, Menzelet ve Kılavuzlu Hidroelektrik Santralleri ile bu Santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesiyle ilgili açıklama yaptı.

Antalya Vakıflar'dan Manavgat'ta yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Antalya Manavgat'ın Evrenseki Mahallesi'nde bulunan arsayı yapım ve işletme karşılığı kiralama ihalesine çıkarıyor. İhalesi 29 Ağustos'ta gerçekleşecek inşaatın bedeli 16 milyon 467 bin 740 TL olarak belirlendi.

Manavgat Sinanhoca HES projesi yaşamı etkileyecek mi?

Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu’na göre, Üzümdere Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içine yapılmak istenen Sinanhoca HES projesi hem yaban yaşamı hem arkeolojik buluntuları hem de yerel hayatı yok oluşa sürükleyecek.

Danıştay'dan Antalya Ahmetler Kanyonu HES projesi kararı!

Antalya’nın Akseki ve Manavgat ilçelerindeki Ahmetler Kanyonu Karpuz Çayı üzerinde yapılması planlanan Kanyon Regülatörü ve HES projesine ait ‘ÇED Gerekli Değildir’ raporunu iptal eden yerel mahkeme kararını, Danıştay 14′üncü Dairesi onadı.

Manavgat Karpuzçay’da HES yine mahkemelik oldu!

Manavgat'ta Karpuzçay üzerinde birinci kısmı tamamlanan 3 hidroelektrik santralı (HES) projesi için verilen ‘ÇED Gerekli Değildir’ raporu yine adliyelik oldu.

Fethiye HES'e en yüksek teklif Eti Alüminyum'dan!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Fethiye Hidroelektrik Santrali'ni özelleştiriyor. HES'in özelleştirme ihalesine en yüksek teklif 128 milyon 25 bin TL bedelle Eti Alüminyum A.Ş'den geldi.

Mersin Kadıncık HES ihalesine en yüksek teklif IC İçtaş'tan!

EÜAŞ'a ait, Tarsus'ta bulunan Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 hidroelektrik santrallarının ihalesinde en yüksek teklif, 864.1 milyon lira ile IC İçtaş'tan geldi. 10 şirketin teklif verdiği ihalede ipi göğüsleyen IC İçtaş, şimdiye dek 11 HES projesine imza attı.

Seydişehir-Manavgat Demiryolu ihalesine 7 firmadan teklif!

Ön seçim müracaatları 20 Şubat, 12 Haziran’da ihale teklifleri toplanan Seydişehir-Manavgat Demiryolu Projesi Etüt, proje ve mühendislik ihalesine 7 firma teklif verdi.

Manavgat HES ihalesinde Kibar Holding en yüksek teklifi verdi!

Kibar Holding, Manavgat Hidroelektrik Santrali ile santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi vererek, ipi önde göğüsledi.

Manavgat HES ihalesine en yüksek teklif Kibar Holding'den!

Manavgat HES ile santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren Kibar Holding, bu sayede mevcut operasyonlarında maliyet avantajı sağlamayı ve grubu bulunduğu sektörlerde üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyor.

Kibar Holding, Manavgat HES ihalesine en yüksek teklifi verdi!

Kibar Holding, Manavgat Hidroelektrik Santrali’nin işletme hakkı için girdiği ihalede en yüksek teklifi veren şirket oldu. İhalede 370 milyon lira ile en yüksek teklifi verdi

Manavgat HES ihalesine hangi şirketler katılacak Haberi

Manavgat HES ihalesine hangi şirketler katılacak


Manavgat Hidroelektrik Santrali ile santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesine katılacak şirketler belirlendi.


Özelleştirme İdaresi Başkanlığından (ÖİB) yapılan açıklamaya göre, Elektrik Üretim AŞ'ye ait, Manavgat Hidroelektrik Santrali ile santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesine katılmak üzere, başvuran katılımcılar tespit edildi.


Önyeterlilik ve teklif için başvuran katılımcılar şöyle sıralandı:


" - Tayfurlar Enerji Elektrik Üretim AŞ


 - Pamuk Ortak Girişim Grubu


 - MBM Enerji İnşaat Turizm Emlak Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret AŞ-Şenol MUTLU Ortak Girişim Grubu


 - Ayen Enerji AŞ


 - Batıçim Enerji Elektrik Üretim AŞ


 - Gül Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ


 - Bayburt Grup İnşaat Nakliyat Madencilik İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret AŞ


 - Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat AŞ


 - Bereket Enerji Üretim AŞ-Ecetaş İnşaat Ticaret AŞ Ortak Girişim Grubu


 - ŞA-RA Enerji...