19 / 03 / 2024

manisa riskli binalar

manisa riskli binalar

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen'in Manisa'da yaşanabilecek bir deprem için alınan önlemlerin açıklanmasını istediği önergesi cevaplandı.

Manisa'da depreme karşı alınan önlemler mecliste!

Manisa'da bulunan binaların depreme dayanıklılıklarının denetimi ve olası bir depreme karşı alınan önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Başevirgen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Manisa Yunusemre'deki dönüşümde bin 22 bina yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yüzde 99'unun riskli bina olduğu tespit ettiği Manisa'daki dört mahallede, dönüşüm çalışmaları için Yunusemre Belediyesi'ne yetki verildi.

Başakşehir'deki riskli binaların oranı yüzde 50'den 13'e düştü!

Başakşehir Belediyesi tarafından 3 mahalledeki kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken, 2009 yılından bu yana yürütülen çalışmalarla riskli bina oranı yüzde 50'den 13'e düştü.

İBB'den olası büyük İstanbul depremi açıklaması: En riskli üç ilçe tek tek sıralandı!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, olası İstanbul depremi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve riskli binaların en yoğun olduğu üç ilçeye ilişkin konuştu. İşte ayrıntılar...

Ümraniye'deki riskli binaların yüzde 65'i yenilendi!

İstanbul Ümraniye'deki 1999 öncesi inşa edilen binaların yüzde 65'i depreme dayanıklı hale getirildi.

Marmara Depremi'nin merkez üssü Gölcük'te riskli binalar yıkılıyor! 

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, güçlendirilmemiş olan orta hasarlı binaların yıkımı tüm hızıyla sürdürülüyor.

Ümraniye'deki riskli binalar yıkılıyor!

Türkiye'deki depremler sonrası riskli binaların dönüşüm süreci Ümraniye'de de başladı. Yasal süresi dolan riskli binaların yıkımına başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Riskli binalar deprem gerçeğine karşı en büyük tehdit!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir yaptığı açıklamada deprem gerçeğine karşı güvenle yaşamanın tek yolunun binaların güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi. İşte Murat Özdemir'in o açıklamaları...

İstanbul'da riskli binalar taşınıyor! Bakan Kurum resmen açıkladı: Tam 1 milyon 500 bin konut...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da riskli olduğu belirlenen 1 milyon 500 bin konutun taşınacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Mühendis ve mimarlar, depreme karşı riskli binaları ortaya çıkaracak!

Erzincan'da Valilik tarafından mühendis ve mimarlardan oluşturulan bir komisyon, tüm yapıları depreme karşı inceleyip riskli binaları ortaya çıkaracak.

Türkiye'deki 5 milyon konut için güçlendirme çağrısı! Riskli binaların 600 bini İstanbul'da!

DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, ülke genelindeki riskli konut stoğuna değinerek açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi!

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

Riskli binalar acilen yenilenerek dönüştürülmeli! 

Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, riskli binalar, kentsel dönüşüm ve beton kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Riskli yapı sorunu nasıl çözülür?

'Riskli binalar' deprem olmadan da yıkılabiliyor. TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen, yapı denetiminin özelleşmesinin olumsuz sonuçlar yarattığını aktarırken, İMO İstanbul Şubesi Başkanı Nusret Suna ise imar barışının usulsüzlüklere neden olduğunu söyledi.

manisa riskli binalar Haberi

manisa riskli binalar

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplanması talebiyle meclis başkanlığına sunduğu ve Manisa'da yaşanabilecek bir deprem için alınan önlemlerin açıklanmasını istediği önergesine tek cümlelik cevap verildi. 

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı verdiği cevapta"Bahse konu soru önergesinde belirtilen hususlar kapsamında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 15/7/2018 ve 4 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile 18/12/2013 tarihli ve 28855 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği ve Türkiye Afet Müdahale Planı Kapsamında gerekli çalışmalar yapılmakta olup Manisa ilinin de İl Afet Risk Azaltma Planı yapılmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Manisa'nın bir buçuk milyona yaklaşan nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık şehirlerinden biri olduğuna dikkat çeken Başevirgen, "Bu kadar insanın can ve mal güvenliğini ilgilendiren önemli...