25 / 04 / 2024

Manisa Ulucami yenileniyor mu

Manisa Ulucami yenileniyor mu

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ulucami ve çevresinde yaklaşık 6 yıldır sürdürdüğü kentsel planlama çalışmasıyla, tarihi ibadethaneyi yeniden gün yüzüne çıkardı.

Manisa Ulucami'de yıkım başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ulucamii çevresinde kentin kültürel geçmişini gün yüzüne çıkarılması için kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.

Manisa Ulucami yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ulucami ve çevresinde yaklaşık 6 yıldır sürdürdüğü kentsel planlama çalışmasıyla, tarihi ibadethaneyi yeniden gün yüzüne çıkardı.

Manisa Sabuncu Sokak yenileniyor!

Yol yatırımlarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Turgutlu ilçesi Sabuncu Sokakta yenileme çalışmaları başlattı

Manisa Gölmarmara Hali yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi başlattığı hal yenileme çalışmalarına son sürat devam ediyor, bu kapsamda Gölmarmara Hali yenileniyor.

Manisa Atatürk Caddesi 10 milyon TL'ye yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Soma’nın prestij caddelerinden olan Atatürk Caddesi’nde gerçekleştirilen yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.

Manisa Deliçoban Mahallesi yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Gördes ilçesine bağlı Deliçoban Mahallesi’nde altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor

Manisa İzzettin Köprüsü yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Turgutlu ilçesi İzzettin Mahallesindeki dur geç köprüsünün yıkım çalışmaları başladı.

Manisa Soma'nın caddeleri yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Soma’da Bölgesel Isıtma Sistemi çalışmalarının tamamlandığı Atatürk Mahallesi, Bağlar Caddesi, Vehbi Tüzel Caddesi, Rıfat Karaca Caddesi ve Keskin Sokak yollarını yeniliyor.

Manisa Çıkrıkçı Köprüsü yenileniyor!

Turgutlu ilçesi Çıkrıkçı Mahallesinde 1976 yılından beri hizmet veren Çıkrıkçı Köprüsü Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor.

Manisa Sebze Meyve Hali yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa merkezine hizmet veren sebze ve meyve haline yenileme çalışması başlattı.

Manisa Gölmarmara'nın yolları yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kış mevsimi olmasına rağmen hava koşullarının düzelmesiyle birlikte 17 ilçede parke taşı döşeme çalışmalarına yeniden başladı.

Manisa Turgutlu'nun altyapısı yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon idaresi Genel Müdürlüğü, Turgutlu ilçesinin hızla gelişen ve büyüyen Ergenekon Mahallesi’ndeki yeni yerleşimlere içme suyu şebeke hattı döşeyerek mahalledeki altyapı ihtiyacını karşıladı.

Manisa 4 Eylül Caddesi yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sarıgöl Belediyesi işbirliği ile 4 Eylül Caddesi’nde asfalt altı dolgu çalışmasına başladı. Çalışmaların ardından hızla sıcak asfalt çalışmasına geçileceği belirtildi.

Manisa Ulucami yenileniyor mu Haberi

Manisa Ulucami yenileniyor mu

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Ulucami’nin etrafındaki kamulaştırma çalışmasıyla tarihi yapıyı gün yüzüne çıkaran Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut alanda yapımını planladığı seyir terasları, dinlenme alanları ve peyzaj uygulamasını içeren projesi, İzmir II Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı. 


2012’DE BAŞLADI

Manisa Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Ulucami’nin ve çevresindeki diğer tescilli yapıların koruma altına alınması amacıyla 2012 yılında çalışmalara başladı.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi kentin en önemli anıt yapısı olan Ulucami ve çevresindeki diğer tescilli yapıları koruma altına alabilmek için şu ana kadar 38 bin 833 metrekarelik kısmında 185 binanın kamulaştırılma çalışmaları tamamlanarak binaların yıkımı yapıldı. Kamulaştırma çalışmaları için taşınmaz sahiplerine yaklaşık 12 milyon TL bedel ödeyen Manisa Büyükşehir Belediyesi tarihi yapının siluetini de gün yüzüne çıkardı. 


PROJENİN DETAYLARI 

Manisa...