29 / 03 / 2024

Manisa Ulucami yenileniyor!

Manisa Ulucami yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ulucami ve çevresinde yaklaşık 6 yıldır sürdürdüğü kentsel planlama çalışmasıyla, tarihi ibadethaneyi yeniden gün yüzüne çıkardı.



Star Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Ulucami’nin etrafındaki kamulaştırma çalışmasıyla tarihi yapıyı gün yüzüne çıkaran Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut alanda yapımını planladığı seyir terasları, dinlenme alanları ve peyzaj uygulamasını içeren projesi,  İzmir  II Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı. 


2012’DE BAŞLADI

Manisa Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Ulucami’nin ve çevresindeki diğer tescilli yapıların koruma altına alınması amacıyla 2012 yılında çalışmalara başladı.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi kentin en önemli anıt yapısı olan Ulucami ve çevresindeki diğer tescilli yapıları koruma altına alabilmek için şu ana kadar 38 bin 833 metrekarelik kısmında 185 binanın kamulaştırılma çalışmaları tamamlanarak binaların yıkımı yapıldı. Kamulaştırma çalışmaları için taşınmaz sahiplerine yaklaşık 12 milyon TL bedel ödeyen Manisa Büyükşehir Belediyesi tarihi yapının siluetini de gün yüzüne çıkardı. 


PROJENİN DETAYLARI 

Manisa panoramasının keyifle izlenebileceği proje hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ”üst kafe-restoran ve seyir terasları, alanın topografik yapısına uygun dolaşım ve dinlenme alanları ve mevcut bitki florasının korunduğu peyzaj tasarımları ile tüm ayrıntıları düşündüğümüz projemiz hayata geçtiğinde Manisa’nın yeni göz bebeği olacak. Projelerin uygulaması Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nca yapılacaktır” diye konuştu.


 


Geri Dön