19 / 04 / 2024

Manisa Ulucami'de yıkım başladı!

Manisa Ulucami'de yıkım başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ulucamii çevresinde kentin kültürel geçmişini gün yüzüne çıkarılması için kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.



Kamulaştırmaların ardından boşaltılan binalarda bölge halkının sağlığı ve güvenliği için Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkım çalışması gerçekleştirildi.

Manisa Kulis Haber'de yer alan habere göre; Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, Şehzadeler ilçesi İshakçelebi Mahallesi’nde yer alan Ulucami'nin karşısında hayata geçirdiliği kamulaştırma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

2017 yılında 2. etap kamulaştırma çalışması başladığını söyleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Mehmet Kara, ”2. etap kamulaştırma alanı yaklaşık 13 bin metrekarelik alan olup toplamda 64 parsel, 120 binadan oluşmaktadır. 64 parselden 46’sının belediyemiz adına tescil işlemi tamamlanmıştır. 17’sinin de davası devam etmektedir” diye konuştu.

Kamulaştırmalar sonrasında boşaltılan binalarda bölge halkının sağlığını ve güvenliği için Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ve Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanlığı'nca yıkım gerçekleştirildi. Kamulaştırma işlemi tamamlanan binalarda yıkım işlemi ise sürüyor.


Geri Dön