25 / 04 / 2024

mapic 2013 avm

mapic 2013 avm

Yeni Şafak Gazetesi yazarlarından Fikrİ Türkel bugünkü köşe yazısında:" Alışveriş merkezleri nereye koşuyor?" sorusuna yanıt verdi. Türkel, Fransa Cannes'te gerçekleşen MAPİC fuarından da bahsetti...

İnetira AVM Dudullu Eylül'de hizmete açılacak!

Türkiye’de ilk kez tüm kiracı markalara hizmet verecek İnetira AVM Dudullu Eylül'de hizmete açılacak. İnşaatının 2013 yılında başladığı projede çalışmalar yüzde 90 oranında tamamlandı.

Kepez Novicity AVM projesi iptal mi oldu?

Kepez İlçesi’ne 20 milyon lira maliyetle inşa edilmesi beklenen Novicity isimli AVM ruhsat alamamıştı. 2013 yılında kiralanan arazide yeller esiyor.

41 Burda AVM'ye renkli tören!

2013 yılında temelleri atılan 41 Burda AVM hizmet girdi. Açılışa çok sayıda davetli katılırken, 114 Milyon Dolarlık yatırım 2500 kişiye iş imkânı sağlıyor.

AVM geliştiricileri 5. MAPIC Guide'de buluşuyor!

Gayrimenkul Türkiye'nin uluslararası markası Networking Turkey tarafından 5.'si hazırlanan MAPIC Guide'de AVM geliştiricileri başta olmak üzere AVM işletmecileri, AVM uzmanlığı olan danışmanlık firmaları buluşacak.

Ahlatçı Grup, Multi'den 2 AVM projesini satın aldı!

Ahlatçı Grup, Multi’ye ait 2 AVM projesini satın aldı. Multi Türkiye’nin 2013’te ABD’li Blackstone tarafından satın alınmasının ardından strateji değiştirdiğini belirten Hulusi Belgü, artık AVM geliştirici olmaktan çıktıklarını açıkladı.

AVM Endeksi Aralık ayını rekor puanla tamamladı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin Aralık ayı sonuçları açıklandı. Verilere göre ciro endeksi Aralık 2014'te 2013 Aralık ayına göre %10,9 yükselerek 193 puana ulaştı.

Kanyon AVM'ye 920.4 milyon TL değer biçildi!

İş GYO ve EIS Eczacıbaşı İlaç San. ve Tic. A.Ş.'nin yarı yarıya hisselerinin bulunduğu Leventte'ki Kanyon AVM'nin 2013 yılındaki KDV hariç değeri 365 milyon TL iken, 2014 yıl sonu raporuna göre KDV hariç değeri 780 milyon TL'ye yükseldi.

Piazza AVM ayda 1 milyon ziyaretçi ağırlıyor!

RÖNESANS Gayrimenkul Yatırım, AVM Piazza'nın ilk halkasını 2013 yılı Mart ayında Samsun'da faaliyete geçirdi. Aylık 1 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlayan alışveriş ve yaşam merkezi kısa zamanda kentin çekim noktası oldu.

Tuzla Şifa AVM ne zaman açılacak?

2013 yılının Eylül ayında yapımına başlanan ve Tuzla'da inşa edilen Şifa AVM, belirtilen açılış tarihinden önce hizmete girmeyi hedefliyor. Alışveriş merkezinde yüzde 80 oranında inşaat çalışmaları tamamlandı.

AVM'lerde anonslu reklam dönemi başlıyor!

SAYILARI 329’u bulan alışveriş merkezleri (AVM) reklamcıların yeni gözdesi oldu. 2013’te 1.6 milyar girişin yapıldığı AVM’lerde eylül ayından itibaren her yarım saatte bir tüm alanda duyulacak şekilde anonslu reklam yapılacak...

Haziran 2014 AVM ciro endeksi yüzde 4,5 arttı!

Haziran 2014 AVM ciro endeksi yüzde 4,5 arttı. Her ay düzenli olarak yayınlanan verilere göre ciro endeksi 2013 Haziran ayına göre yüzde 4,5’luk bir artışla163 puana yükseldi.

Akiş GYO Akbatı AVM değerleme raporunun revizesini yayınladı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamauya göre Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Akbatı AVM 'ye ait 31.12.2013 tarihli değerleme raporunun revizesini yayınladı.

Hulusi Belgü: Nisan ayında AVM Ciro Endeksi yüzde 5,3 arttı!

AVM Endeksi’nin Nisan ayı sonuçları açıklandı. Her ay düzenli olarak yayınlanan verilere göre ciro endeksi Nisan ayında 2013 Nisan ayına göre %5,3 artarak 138 puana yükseldi...

mapic 2013 avm Haberi

mapic 2013 avm

Alışveriş merkezleri nereye koşuyor?


Uzun dönemdir ortalıkta görünmeyen Mehmet Bayraktar ile Cannes'da karşılaştık. AVM deyince Galeria aklı gelir ve bu projeyi Türkiye'ye getiren Mehmet Bayraktar o tarihte daha 24 yaşındaydı.


Bayraktar ailesinin AVM ilgisi aslında 1972'ye dayanıyormuş. O günlerde Sabancı Ailesi ile Bayraktarlar işbirliği yapmış ve lastik fabrikası kurmaya karar vermişler. O dönemde ABD'de lastik sanayinin merkezi Ohio idi. Sakıp Sabancı ve Hüseyin Bayraktar lisans anlaşmaları için oraya gidince kar yağışı altında kendilerini AVM'ye atarlar. Bunu gören Hüseyin Bey, 'Bundan bir tane Türkiye'ye yapalım' der. Ancak bunu gerçekleştirmek ancak 1989'da nasip olur.


Sonraki yıllarda sessiz bir dönem geçer ve 2000'li yıllarda süreç hızlanır. Bu hızlı süreç bazı karışıklıklar oluştursa da sektöre ilgi hem içerde hem dışarda devam ediyor.


Üç gündür Cannes'da AVM'lerin geleceği...