24 / 04 / 2024

maraş edebiyat müzesi restorasyonu

maraş edebiyat müzesi restorasyonu

Yatırımlarına hız veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi için başlattığı restorasyon çalışmalarını tamamlıyor.

Kahramanmaraş Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi açıldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı tamamlanan Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi tamamlanıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanarak iç döşeme çalışmaları devam eden Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi'nde sona gelindi.

Antalya Müzesi yeniden ihya edilerek ayağa kaldırılmalı!

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, Antalya Müzesi'nin yeniden ihya edilerek, ayağa kaldırılması önerisinde bulundu.

Yedi Güzel Adam Müzesi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, restorasyonunda sona gelinen Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’ndeki çalışmaları inceledi.

Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi'nin restorasyonu tamamlanıyor!

Yatırımlarına hız veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi için başlattığı restorasyon çalışmalarını tamamlıyor.

Kahramanmaraş Edebiyat Müzesi'nin restorasyonu tamamlanıyor!

Restorasyon çalışmalarına son sürat devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kentteki Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi'ni restore ediyor.

Kahramanmaraş Amerikan Koleji, Yedi Güzel Adam Müzesi oluyor!

Kahramanmaraş'taki 167 yıllık Amerikan Koleji, Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi'ne dönüştürülecek.

Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi restore ediliyor!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, restorasyon çalışmaları devam eden Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde incelemelerde bulunarak bilgiler aldı.

Kahramanmaraş'ta Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi kuruluyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ‘yeni güzel adamlar’ yetiştirmek için Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi projesini hayata geçiriyor. Müze için ‘Kara Lise’ restore ediliyor.

Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi'nin restorasyonu başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi için kolları sıvayarak restorasyon çalışmalarına başladı.

Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi restore edilecek!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi için kolları sıvayarak restorasyon çalışmalarına başladı.

Uludağ Üniversitesi, Zooloji Müzesi kurdu!

UÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve müzenin sorumlusu Prof. Dr. Uğurtaş ile ekibi, trafik kazasında, hayvanat bahçesinde veya Veteriner Fakültesine getirilip telef olmuş hayvanları toplayarak Zooloji Müzesi kurdu

İstanbul Modern Sanat Müzesi Binası için Ertuğrul Günay devrede!

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Galataport projesi planları çerçevesinde İstanbul Modern Sanat Müzesi binasının kaldırılması yönündeki kararı beklemeye aldırdı

maraş edebiyat müzesi restorasyonu Haberi

maraş edebiyat müzesi restorasyonu


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi için başlattığı restorasyon çalışmalarında kaba inşaat çalışmalarını tamamladı.  


Cumhuriyetin ilanından sonra 1933 yılında, şehrimizdeki ilk eğitim kurumu olarak açılan eskiden Ticaret Lisesi olarak kullanılan yapıda gerçekleştirilen restorasyonla Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi oluyor.


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları son sürat devam ediyor.



ÖZEL TAŞLARLA YAPILMIŞ BİNA ZEMİN +3 KATLI


Konuyla ilgili olarak Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şu şekilde “Yapı; Kahramanmaraş ili Dulkadiroğlu ilçesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer almaktadır.1850’li yıllarda inşa edilen Eski Amerikan Koleji olarak bilinen yapı; eski fotoğraflarda üç ayrı yapı olarak görülmektedir. Ancak günümüzde sadece iki yapı ayaktadır. Yapılar yığma taş tekniğiyle yapılmıştır. Bu...