28 / 03 / 2024

maraşta maden kazası

maraşta maden kazası

Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü kömür stok sahasında çalışan Ali Çankay (24), teknik bir arızayı gidermek için girdiği bant yolunda, tambur diye tabir edilen mekanizmanın çarpması sonucu ağır yaralandı...

Hanönü Yapı Malzemeleri Maden Kimya Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hanönü Yapı Malzemeleri Maden Kimya Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Er tarafından kuruldu.

Maraş depreminden sonra İstanbul'da deprem bekleniyor mu? İki deprem profesöründen korkutan uyarı!

Maraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremin ardından, İstanbul depremi de yeniden gündem oldu. Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Ahmet Ercan peş peşe açıkladı. İstanbul depremi yakın mı?

Hükümetten madencilerin ailelerine maaş ve nakdi destek geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan yasal düzenleme talimatı verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Merkez ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, Bartın Amasra’daki maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine mali destek için parti grubuna “yasal düzenleme” hazırlığı yapılması talimatını verdi. İşte ayrıntılar...

Taşmaden Hafriyat Limited Şirketi kuruldu!

Taşmaden Hafriyat Limited Şirketi bugün Bakırköy'de Erdoğan Beyaztaş tarafından kuruldu.

Kapalı Maraş'ta tarihi karar! Osmanlı tapusu mülk davasına dahil edildi!

KKTC’de bir Rum’un Kapalı Maraş’taki mülk davasını gören Taşınmaz Mal Komisyonu, tarihte ilk defa Vakıflar İdaresi’nin Osmanlı döneminden kalma tapusunu dava kapsamına aldı. Kararın emsal teşkil etmesi halinde, Vakıflar İdaresi’nin diğer gayrimenkuller için de itirazda bulunabileceği aktarılıyor. 

Kıbrıs Maraş'ta taşınmazlarla ilgili davalara vakıfların da taraf olmasının önü açıldı!

Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maraş bölgesindeki taşınmaz bir mülke ilişkin davaya ilk defa ihtilaf yoluyla Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin (EVKAF) taraf olmasına izin veren bir karara imza attı.

Efebir İnşaat Mühendislik Maden Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Efebir İnşaat Mühendislik Maden Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Pendik'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Som tarafından açıldı.

Kapalı Maraş'ta Taşınmaz Mal Komisyonu’na 344 başvuru!

KKTC tarafından yapılan “Burada mal, mülk sahibi Rumlar gelsin, mallarını kendilerine iade edebiliriz” çağrısı yanıt aldı. Rumlar, Maraş’taki mülklerini almak amacıyla başvurularını yapmaya başladı. Taşınmaz Mal Komisyonu’na bugüne kadar 344 adet başvuruda bulunuldu.

Maraş’taki taşınmazlar için envanter çıkarılıyor!

46 yıl sonra açılan ‘hayalet şehir’ Maraş’ta bulunan taşınmazların kimlere ait olduğunu ortaya çıkarmak için envanter çalışmasına başladı. Mini İHA’lar havadan çektikleri fotoğraflarla çalışmaları destekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kapalı Maraş tamamen açılacak!

“Türkiye’yi seven, kabullenmiş bir kardeşimiz orada cumhurbaşkanı oldu” diye konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, şunları söyledi: “15 Kasım’da MHP Lideri Bahçeli ile KKTC’ye gideceğiz ve törenlere katılacağız, sonra da topluca Maraş’ta piknik yapacağız.”

Açılan Maraş, turizmin merkezi olacak!

KKTC’de önceki gün kısmen açılan Maraş’ta ‘hüzün turizmi’ merkezi haline gelmesi planlanıyor. 46 yıl önce kent sakinlerinin bıraktığı gibi kalan Maraş, açık hava müzesi görüntüsüyle turistlerin ilgisini çekecek.

Ersin Tatar: Kapalı Maraş'ta bazı bina ve oteller yıkılacak!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, 'Hayalet Şehir' Kapalı Maraş'ın askeri bölge statüsünden sivil statü olarak değişmesi gerektiğini ifade etti. Ersin Tatar, " Şehirde bazı binalar sahipleri tarafından tamir edilecek, bazıları da yeniden inşa edilmek için yıkılacak." dedi...

Tugay Uluçevik: Maraş konusunda titiz bir hazırlık yapılmalı! 

Emekli Büyükelçi Tugay Uluçevik, kapalı Maraş'ın açılması konusunda açıklamalarda bulundu. Uluçevik, "KKTC hükümeti, Maraş’tan ne şekilde faydalanılacağını araştırmaktadır. Çünkü Maraş’ta büyük bir ekonomik değer vardır" dedi...

maraşta maden kazası Haberi

maraşta maden kazası

Elbistan ilçesinde kömür madeninde çalışan işçi, teknik arızaya müdahale ederken geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi.


Edinilen bilgiye göre, Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü kömür stok sahasında çalışan Ali Çankay (24), teknik bir arızayı gidermek için girdiği bant yolunda, tambur diye tabir edilen mekanizmanın çarpması sonucu ağır yaralandı.


Mesai arkadaşlarının haber vermesi üzerine 112 Acil Servis ekiplerince Elbistan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Çankay, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çankay'ın cesedi, cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.


Hastanede acı haberi alan Çankay'ın yakınları, sinir krizi geçirdi.


 Şantiye Şefi Kerim Öztoy, Ali Çankay'ın sabah saatlerinde bant yollarında meydana gelen arızayı gidermeye çalışırken geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdiğini...