19 / 04 / 2024

Mardin Artuklu kentsel dönüşüm

Mardin Artuklu kentsel dönüşüm

Yaşanabilir bir ilçe amacıyla çalışmalarına devam eden Mardin Artuklu Belediyesi Ensar ve Saraçoğlu Mahallesi'nde kentsel dönüşüme başlıyor.

'Avlu Mardin' konut projesinde imar çıkmazı!

Mardin’in Artuklu ilçesinde bulunan Akres Bölgesi’nde nazım imar planı olmadığı iddia edilen “Avlu Mardin” inşaat çalışmaları devam ediyor.

Milli Emlak 8 taksitle vergiden muaf arsa satacak!

Mardin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, Mardin Artuklu'da yer alan 2 bin 75 metrekarelik arsayı 8 taksitle satışa çıkardı. 

O ilde 2 yıl taksitle konut imarlı arsa fırsatı! Kaçırmayın!

Mardin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, Mardin Artuklu'da yer alan konut alanı imarlı iki arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte o ihale ilanı...

Mardin Artuklu Üniversitesi 30 Öğretim Üyesi alıyor! İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı…

Mardin’de bulunan Artuklu Üniversitesi 30 Öğretim Üyesi alacağını duyurdu. İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı…

Emlak vergisinden muaf arsa arayanlar dikkat! O ildeki 4 arsayı kaçırmayın!

Mardin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Mardin Artuklu'da yer alan dört adet arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsalar beş yıl boyunca emlak vergisinden de muaf...

Belediyeden büyük fırsat: Konut imarlı 10 arsa satacak!

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Mardin Artuklu'da yer alan 10 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsalar konut alanı imarlı.

Mardin Artuklu’da 1.600 adet TOKİ ucuz konut fırsatı!

TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları geçtiğimiz hafta başladı. TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamı dahilinde Mardin’de de konutlar inşa edecek. Peki, TOKİ Mardin Artuklu Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir'den Mardin Yeşilli'deki kentsel dönüşüm projesine eleştiri!

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Mardin Yeşilli Belediyesi’nin Gül ve Tepebaşı mahallelerinde başlattığı kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaparak yıkımların hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Mardin'de çöken kaçak yapının sahibi tutuklandı!

 Mardin'in merkez Artuklu ilçesinde çökmesi sonucu bir işçinin hayatını kaybettiği  inşaat halindeki yapının sahibi tutuklandı.

Mardin'de 45 milyon TL'ye satılık 10 gayrimenkul!

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Mardin Artuklu'da yer alan 10 adet gayrimenkulü 44 milyon 968 bin 85 TL bedelle satışa çıkardı.

Midyat'ın o mahalleleri için kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü 31561 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Mardin ili, Midyat ilçesi, Acırlı, Akçakaya, Bağlar, Işıklar ve Ulucami mahallerinde yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Mardin Dargeçit'te kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü 31561 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Mardin Dargeçit'te yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Mardin Midyat'ta kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü 31561 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Mardin Midyat'ta yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Mardin Artuklu kentsel dönüşüm Haberi

Mardin Artuklu kentsel dönüşüm

Mardin'de iki mahallede kentsel dönüşüm başlıyor. Bu konuda atılan adımlardan birisi de Saraçoğlu ve Ensar Mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm projesi oldu. Artuklu Belediyesi'nde yer alan habere göre; proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen, Genel Müdür Yardımcısı Tamer İnan ve Daire Başkanı Mehmet Aydın şehre gelirken, Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mesut Ağrakçe ile birlikte mahallelerde ön incelemede bulundular.

İki Mahallede Kentsel Dönüşüm Projesi Uygulanacak

Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı ilçede değişimin sürdüğü belirtilirken iki mahallede de kentsel dönüşüm çalışmalarının olduğunu ifade etti. Artuklu Belediyesi yaşanabilir bir ilçe amacıyla dur durak bilmeden çalışıyor. Bu hedef doğrultusunda ilçenin dört bir yanında her alanda çalışmalar sürüyor. Ayrıca tarihi ve kültürel yapının...