23 / 04 / 2024

mardin kalesi cami

mardin kalesi cami

Turizme kazandırılacak Mardin Kalesi'ndeki yaklaşık 700 yıllık cami ibadete açılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Mardin Müzesi Müdürlüğü tarafından, 6 yıl önce başlatılan çalışmalar devam ediyor...

TOKİ Mardin Artuklu 420 konut ihalesi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mardin İli Artuklu İlçesi Nur Mahallesi 420 Adet Konut, 1 Adet Cami ve 2 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini bugün saat 14:30'da gerçekleştirecek.

TOKİ Mardin 420 konut ihalesi yarın!

Mardin İli Artuklu İlçesi Nur Mahallesi 420 Adet Konut, 1 Adet Cami ve 2 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Mardin 420 konut ihalesi 3 Mayıs'ta!

Mardin İli Artuklu İlçesi Nur Mahallesi 420 Adet Konut, 1 Adet Cami ve 2 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 3 Mayıs 2021 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Mardin 420 konut ihalesi bugün!

Mardin İli, Artuklu İlçesi Nur Mahallesi 420 Adet Konut , 1 Adet Cami ve 2 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Mardin Artuklu 420 konut ihalesi yarın!

Mardin İli, Artuklu İlçesi Nur Mahallesi 420 Adet Konut , 1 Adet Cami ve 2 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Mardin'e 420 yeni konut!

Mardin İli, Artuklu İlçesi Nur Mahallesi 420 Adet Konut , 1 Adet Cami ve 2 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi 24 Aralık tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Mardin Söğütözü 110 konut ihalesi yarın!

Mardin ili Derik ilçesi, Söğütözü mahallesinde 110 adet konut ve 3 dükkanlı ticaret ile 1 adet cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak. 

TOKİ'den Mardin'e 110 yeni konut!

Mardin ili Derik ilçesi, Söğütözü mahallesinde 110 adet konut ve 3 dükkanlı ticaret ile 1 adet cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 2 Eylül 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Mardin Merkez Çarşı Camii tekrar inşa edilmek üzere yıkıldı!

Mardin Derik'te yeni cami inşa edileceği için Merkez Çarşı Camisi yıkıldı. Yıkım sırasında bulunan küpler, 'hazine bulundu' söylentisine sebep oldu. Çok sayıda vatandaş enkaza akın etti...

TOKİ Mardin Yeşilli Cami ihalesi yarın!

Mardi Yeşilli İlçesi Gül ve Tepebaşı Mahallesi 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

TOKİ Mardin Yeşilli Cami ihalesi 23 Aralık'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mardin İli Yeşilli İlçesi Gül ve Tepebaşı Mahallesi 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 23 Aralık'ta gerçekleştirecek.

TOKİ'den Mardin'e yeni cami!

Dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Mardin Yeşilli'de yeni cami inşa edecek.

TOKİ Mardin Savur 157 konut ihalesi bugün!

TOKİ Mardin İli, Savur İlçesi, Gazi Mahallesi 157 Adet Konut, 1 Adet Cami ve 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatları ihalesi bugün gerçekleştirilecek...

mardin kalesi cami Haberi

mardin kalesi cami

Mardin’de, ‘Kartal Yuvası’ olarak  bilinen, Mardin Kalesi'ndeki yaklaşık 700 yıllık cami ibadete açılacak.

Vatan'da yer alan habere göre, cami bin 200 metre yükseklikteki kalede yer alıyor. Büyük bölümü yıkılan cami aslına uygun inşa edilecek. Cami asırlar sonra cemaatine kavuşacak. 

Caminin 1400’lü yıllarda Akkoyunlu ve Artuklu dönemlerinde yapıldığı söyleniyor.

"2020 yılında ibadete açılacak hale gelmiş olacak"

Mardin Müze Müdürü Nihat Erdoğan, kentte "kartal yuvası" olarak anılan, Mezopotamya ovasının kuş bakışı en iyi izlenebildiği yerlerden biri olan kalenin turizme kazandırılarak, ziyarete açılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti. 

Erdoğan, "Özellikle kapı girişinin bulunduğu taç kapısı ve bununla birlikte aynı müştemilattaki caminin hem restorasyonunu hem de kazı çalışmalarını bu sene sürdürdük. Önümüzdeki yıl da caminin restorasyonunu planlıyoruz. Bir şekilde çökmüş bütün taşlar caminin içinden çıkarılıp, numaralandırıldı....