24 / 04 / 2024

Mardin Kalesi'ndeki 700 yıllık cami ibadete açılacak!

Mardin Kalesi'ndeki 700 yıllık cami ibadete açılacak!

Turizme kazandırılacak Mardin Kalesi'ndeki yaklaşık 700 yıllık cami ibadete açılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Mardin Müzesi Müdürlüğü tarafından, 6 yıl önce başlatılan çalışmalar devam ediyor...



Mardin’de, ‘Kartal Yuvası’ olarak  bilinen, Mardin Kalesi'ndeki yaklaşık 700 yıllık cami ibadete açılacak.

Vatan'da yer alan habere göre, cami bin 200 metre yükseklikteki kalede yer alıyor. Büyük bölümü yıkılan cami aslına uygun inşa edilecek. Cami asırlar sonra cemaatine kavuşacak. 

Caminin 1400’lü yıllarda Akkoyunlu ve Artuklu dönemlerinde yapıldığı söyleniyor.

Mardin Kalesi ndeki 700 yıllık cami ibadete açılacak!

"2020 yılında ibadete açılacak hale gelmiş olacak"

Mardin Müze Müdürü Nihat Erdoğan, kentte "kartal yuvası" olarak anılan, Mezopotamya ovasının kuş bakışı en iyi izlenebildiği yerlerden biri olan kalenin turizme kazandırılarak, ziyarete açılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti. 

Erdoğan, "Özellikle kapı girişinin bulunduğu taç kapısı ve bununla birlikte aynı müştemilattaki caminin hem restorasyonunu hem de kazı çalışmalarını bu sene sürdürdük. Önümüzdeki yıl da caminin restorasyonunu planlıyoruz. Bir şekilde çökmüş bütün taşlar caminin içinden çıkarılıp, numaralandırıldı. Bunlar tekrar yerlerine kaldırılacak. Cami inşallah 2020 yılında ibadete açılacak hale gelmiş olacak." ifadelerini kullandı. 


Geri Dön