28 / 03 / 2024

mardin Kartal Yuvası

mardin Kartal Yuvası

Mardin'de "Kartal Yuvası" olarak da bilinen tarihi kalenin turizme kazandırılması amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 6 sene önce başlatılan çalışmalar sürüyor.

Mardin Kalesi'ndeki 700 yıllık cami ibadete açılacak!

Turizme kazandırılacak Mardin Kalesi'ndeki yaklaşık 700 yıllık cami ibadete açılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Mardin Müzesi Müdürlüğü tarafından, 6 yıl önce başlatılan çalışmalar devam ediyor...

Kartal Yuvası mağazaları yeniden açıldı!

Yeni tip koronavirüs salgını sürecinde kapalı olan Beşiktaş'ın lisanslı ürünlerinin satıldığı Kartal Yuvası mağazaları açıldı.

Kartal Yuvası mağazaları hizmete açıldı!

 Beşiktaş Kulübünün resmi ürünlerinin satıldığı Kartal Yuvası mağazaları hizmete açıldı.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu Sarıyer'deki arazisine yeni yapılar inşa ediyor!

Kartal Yuvası olarak da bilinen ABD İstanbul Başkonsolosluğu, Sarıyer'in İstinye Mahallesi'ndeki arazisinde ek bina inşa etmek için İBB İmar Müdürlüğüne başvurdu. İBB'den gerekli izinler alındı...

Kartal Yuvası mağazalarını kapattı!

Beşiktaş Spor Kulübünün resmi ürünlerini satan Kartal Yuvası, koronavirüs salgını nedeniyle mağazalarını geçici olarak kapatma kararı aldı…

Almanya'daki Türklere Doğru isimli otel 3.6 milyon euroya satılıyor!

Almanya'nın güney eyaleti Bavyera'nın yukarı Salzberg bölgesinde ve Hitler’in karargahı 'Kartal Yuvası’nın yanında bulunan 'Türklere' isimli otel 3.6 milyon euro fiyatla açık artırmaya çıkarılıyor...

Mardin Kalesi'ndeki çalışmalar devam edecek!

Mardin'de "Kartal Yuvası" olarak da bilinen tarihi kalenin turizme kazandırılması amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 6 sene önce başlatılan çalışmalar sürüyor.

Beşiktaş'tan şehit Tunç Uncu'nun ailesine ev!

Beşiktaş Kulübü, İstanbul'da geçen yıl Vodafone Park yakınında gerçekleşetirilen terör saldırısında şehit olan Kartal Yuvası mağazası çalışanı Tunç Uncu'nun ailesine ev hediye etti.

Kahramanmaraş Kartal Yuvası açıldı!

Kahramanmaraş Kartal Yuvası mağazası hizmete açıldı. Açılışa Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi de katıldı.

81. Kartal Yuvası Mağazası Kartal'da açıldı!

Beşiktaş, Kartal Yuvası Mağazası’nın açılışını gerçekleştirdi. Kartal'da açılan yeni mağaza 81. şube oldu.

Tekin Esen kimdir?

Eteksan Tekstil'in sahibi Tekin Esen, RTÜK tarafından satışa sunulan Kanlıca'daki Kartal Yuvası'nı satın aldı. Peki, Tekin Esen kimdir?

Kanlıca'daki Kartal Yuvası'nı,Tekin Esen aldı!

RTÜK, Kartal Yuvası'nın fiyatını 300 bin lira düşürdü. 2 milyon 492 binden satışa çıkardı. Hürriyet, ihaleyi duyurdu iki daireden biri 3 milyon 400 bin liraya, diğeri 3 milyon 750 bin liraya alıcı buldu. Devletin kasasına girecek para yüzde 8 KDV ile birlikte 8 milyon liraya yaklaştı.

Adana'da Kartal Yuvası açıldı!

Adana'da Beşiktaş Kulübünün lisanslı ürünlerini satan Kartal Yuvası mağazası açıldı.Beşiktaş Kulübü Başkan Fikret Orman'ın gelişi sırasında taraftarlar meşale yaktı.

RTÜK'ten Kanlıca'da 4.9 milyon TL'ye satılık 2 daire!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Kanlıca'da bulunan 2 daireyi satışa çıkardı. Kartal Yuvası Apartmanı'ndaki dairelerin toplam bedeli 4 milyon 984 bin TL olarak belirlendi.

mardin Kartal Yuvası Haberi

mardin Kartal Yuvası

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Mardin'de 6 sene önce arkeolojik kazı ve restorasyon çalışmalarına başlanan, "Kartal Yuvası" olarak da bilinen Mardin Kalesi, tarihi kentin geçmişine ışık tutacak.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde, talimatının ardından kalenin ören yeri olarak turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda kaledeki kaya parçalarının şehirdeki yaşam yerlerine düşme riskine karşı yaklaşık 1 kilometrelik alanda gerçekleştirilen güçlendirmenin ardından Mardin Müze Müdürlüğü ekiplerince başlatılan kazılar sürüyor.

Yaklaşık 33 senedir ziyarete kapalı kalede 1860'tan önceki döneme ait yapıların yanı sıra aralarında sikke, zırh parçaları, gülle, ok uçları, kap, seramik ve pipo gibi bini aşkın taşınabilir kültür varlığı da  çıkarıldı. Bunların müze bünyesindeki Restorasyon Konservasyon ve Analiz Laboratuvarı'nda incelemesi gerçekleştiriliyor.

"Kazı 5 yıl sürecek"

Mardin Müze Müdürü Nihat Erdoğan,...