19 / 04 / 2024

Mardin satılık tarım arazisi

Mardin satılık tarım arazisi

Mardin Defterdarlığı, ilde köylünün yıllarca ekip biçtiği ve geçimini sağladığı hazineye ait tarım arazilerinin satışa çıkarılacağı, arazileri almak isteyenlerin ihalesiz ve sadece bedelin yarısını ödeyerek bu topraklara sahip olabileceğini bildirdi...

Percepta Hayvancılık Tarım Orman Ürünleri Peyzaj İnşaat Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Percepta Hayvancılık Tarım Orman Ürünleri Peyzaj İnşaat Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 450 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Gürbüzer tarafından kuruldu.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarının fırlamasında yabancıya satışın payı var mı?

Barınma sorunu gün geçtikçe yayılıyor ve sık sık gündem oluyor. Peki satılık ve kiralık konut krizinde yabancıya satışın payı var mı? İşte detaylar...

Konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Depremler sonrasında konut piyasasında ilk bakışta yaşanan ve sonrası için yaşanması olası değişimi sektör uzmanları değerlendirdi. Peki konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Şaki Hayvancılık Tarım Gıda İnşaat İnşaat Nakliye Turizm İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıld

Şaki Hayvancılık Tarım Gıda İnşaat İnşaat Nakliye Turizm İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Şaki Hayvancılık Tarım Gıda İnşaat İnşaat Nakliye Turizm İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Ümraniye'de yapıldı.

Marjinal Grup Turizm Sağlık Tarım İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Marjinal Grup Turizm Sağlık Tarım İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Seyhan Soylu tarafından kuruldu.

Sinpaş Kızılbük satılık devre mülk fiyatları Ekim 2022! 

Sinpaş Kızılbük satılık devre mülk fiyatları merak ediliyor. Peki Sinpaş Kızılbük satılık devre mülk fiyatları ne kadar? İşte Sinpaş Kızılbük satılık devre mülk fiyatları Ekim 2022...

Özşimşek Hayvancılık Tarım Turizm Gıda İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özşimşek Hayvancılık Tarım Turizm Gıda İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Üsküdar’da   1 milyon TL sermaye bedeli  ile  Gökhan Özdağlı tarafından kuruldu.

Seyaş Yapı İnşaat Hayvancılık Tarım İthalat Ve İhracat Anonim Şirketi kuruldu!

Seyaş Yapı İnşaat Hayvancılık Tarım İthalat Ve İhracat Anonim Şirketi Esenyurt’ta 300 bin TL sermaye bedeli ile Gülay Yavaş tarafından kuruldu.

Balıkesir Gönen'de satılık ve kiralık mülk fiyatları 2 katına çıktı!

Güney Marmara bölgesinin parlayan yıldızı olan Balıkesir Gönen'de satılık ve kiralık mülk fiyatları 2 katına çıktı. Bölgede gayrimenkul fiyatları; İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara gibi büyük kentlerin bazı bölgeleriyle yarışır oldu.

Almas Hayvancılık Tarım İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Almas Hayvancılık Tarım İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 2 milyon TL sermaye bedeli ile Alı Alı M. Al-Shaıkh ve Samı Husseın A. Loaloa ortaklığında kuruldu.

Gönen'de satılık tarla fiyatları üç kat arttı!

Yalova bölgesinden bir çok tarım üreticisi Gönen'in çevre köylerine gelerek meyve fidancılık işi için yer almaya ya da kiralamaya başladılar. Artan talepler doğrultusunda kivi ekili bu bölgelerdeki satılık tarla fiyatları yükseldi. 

Satılık ve kiralıkta müstakil villalara talep arttı!

Koronavirüs tatil ve yazlık tercihlerini de etkiledi. Metropollerden uzaklaşmak isteyenler kıyılara koşuyor. Bodrum, Çeşme, Kaş, Ayvalık ve ilginçtir. Giresun en çok ilgi gören yerler. Satılık ve kiralıkta talep müstakil villalara yöneldi...

Ucuza mülk sahibi olmak isteyenlere icradan satılık fırsatlar!

Basın İlan Kurumu tarafından icra ilanları yayınlanıyor. Ucuza mülk sahibi olmak isteyen binlerce kişi icradan satılık ilanları araştırıyor. İşte icradan satılık fırsatlar...

Mardin satılık tarım arazisi Haberi

Mardin satılık tarım arazisi

Defterdarlıktan yapılan açıklamada, hazineye ait tarım arazilerinin satışı ile ilgili kanunun geçen yıl yürürlüğe girdiği hatırlatılarak, konuya ilişkin detaylı çalışmaların tamamlandığı ve ilgili Milli Emlak Genel Tebliğinin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtildi.


Söz konusu düzenlemelerle, hazineye ait tarım arazileri ve bu araziler üzerindeki tarımsal amaçlı yapılar ile sürekli ikamet edilen konutların hissedarlarına, kiracılarına ve kullanıcılarına doğrudan satılacağı hükmünün getirildiği ifade edilen açıklamada şöyle denildi:


"Satış bedeli, rayiç bedelin yüzde 50’si olarak belirlendi. Yani arazileri almak isteyenler, ihalesiz ve sadece bedelin yarısını ödeyerek bu topraklara sahip olabilecek. Peşin ödemelerde satış bedeline, ayrıca yüzde 20 oranında indirim uygulanacak. Taksitli satışlarda; satış bedelinin en az yarısının peşin ödenmesi halinde satış bedeline ayrıca yüzde 10 daha indirim uygulanacak, kalanı ise en fazla 6 yılda...