24 / 04 / 2024

markalı konut satış oranları

markalı konut satış oranları

TÜİK verilerine göre, gayrimenkul satışlarında bu yılın ilk dört ayında yüzde 7.5 ve nisanda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12.3'lük düşüş görülse de markalı konut üreticileri satışlardan memnun.

Yatırımcı konuttan çıktı, kredili konut satışı unutuldu! Uzman isim uyarıyor: Fiyatlarda düşüş beklemiyorum!

2023 Ekim konut satışları açıklandı. Toplam satış yüzde 8,7 oranında düşüşe geçerken, markalı konut üreticileri gayrimenkul yatırımından uzaklaşan yatırımcıyı çekmek için indirim ve kampanyalara başladı.

Konut fiyatları bir yılda yüzde 99.43 yükseldi! Markalı konut satışları arttı mı?

“REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi” Kasım 2022 sonuçları belli oldu. Peki markalı konut fiyatları Kasım'da ne kadar arttı? İşte ayrıntılar...

Markalı konutlarda en çok hangi tip konut satıldı? Yabancılar akın etti!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ocak 2022 sonuçlarına göre; 2 oda 1 salon daireler yabancı yatırımcının radarında yer alıyor. Yabancı yatırımcılar en çok 2+1'leri tercih etti. Peki markalı konutlarda stok erime oranı kaç oldu? Ocak 2022'de en çok hangi tip konut satıldı? İşte ayrıntılar...

Markalı konut projelerinde en çok hangi tip evler satıldı?

TÜİK tarafından açıklanan Mayıs ayı ev satış istatistiklerinin ardından REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Temmuz 2021 sonuçları da açıklandı. Peki markalı konut projelerinde en çok hangi tip evler satıldı?

Markalı konut projelerinde en çok hangi tip konutlar satıldı?

TÜİK tarafından açıklanan Mayıs ayı ev satış istatistiklerinin ardından REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Mayıs 2021'e ait sonuçları da belli oldu. Peki markalı konut projelerinde en çok hangi tip konutlar satıldı? İşte markalı konut projelerinin Mayıs 2021 verileri...

Markalı konut satışlarının yüzde 6.24'ü yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Nisan 2021 verilerine göre; Nisan 2021'de fiyatlar, bir önceki aya göre yüzde 0.19, 2020'nin aynı dönemine göre ise yüzde 6.03 oranında yükseldi. Markalı konut satışlarının yüzde 6.24'ü yabancılara yapıldı.

Markalı konut satışlarının yüzde 7.53'ü yabancılara yapıldı!

 REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi açıklandı. Açıklanan verilere göre; Mart ayında markalı konut projelerinde yabancı alıcıların oranı arttı. 

Markalı konut satışlarının yüzde 8.75'i yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Kasım 2020 sonuçlarına göre, Kasım 2020'de markalı konut satışlarının yüzde 8.75'i yabancılara yapıldı.

Markalı konut satışlarının yüzde 7.9'u yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ekim 2020 sonuçlarına göre, Ekim 2020'de markalı konut satışlarının yüzde 7.9'u yabancılara yapıldı.

Markalı konut satışlarının yüzde 7.49'u yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Eylül 2020 sonuçlarına göre, Eylül 2020'de markalı konut satışlarının yüzde 7.49'u yabancılara yapıldı.

Markalı konut satışlarının yüzde 6.36'sı yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Haziran 2020 sonuçlarına göre, markalı konut satışlarının yüzde 6.36'sı yabancılara yapılırken, Mayıs ayında satışı gerçekleştirilen markalı konutların yüzde 50.08’i bitmemiş konut stoklarından oldu...

Markalı konut satışlarının yüzde 4.13'ü yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Mayıs 2020 sonuçlarına göre, markalı konut satışlarının yüzde 4.13'ü yabancılara yapılırken, Mayıs ayında satışı gerçekleştirilen markalı konutların yüzde 71.15’i bitmemiş konut stoklarından oldu...

Markalı konut satışlarının yüzde 10’u yabancıya yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Mart 2020 sonuçlarına göre, mart ayında fiyatlar, bir önceki aya göre yüzde 0.62, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5.15 oranında arttı. Markalı konut satışlarının yüzde 10’u yabancıya yapıldı.

markalı konut satış oranları Haberi

markalı konut satış oranları

TÜİK verilerine göre, gayrimenkul satışlarında bu yılın ilk dört ayında yüzde 7.5 ve nisanda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12.3'lük düşüş görülse de markalı konut üreticileri satışlardan memnun. Türkiye'nin son 15 yılda lokomotifi haline gelen gayrimenkul sektörü, hem inşaat geliştiren firmalara hem de yatırımcılara kazandırmaya devam ediyor. Her geçen gün sayısı artan müteahhit firmalar bir biri ardına projeler geliştirirken, pastadan payını almak isteyen farklı sektördeki girişimciler de inşaat sektörüne adım atıyor. Böyle olunca da ortaya tüketicinin beğenisine sunulan birçok konut projesi çıkıyor. Ortaya çıkan rekabetten eski ve köklü firmalar, marka olmuş inşaat firmaları kazançlı çıkıyor. Rekabetin sonucunda tüketiciler ya da konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar, projeler arasındaki farkı görerek doğru yatırım kararını alabiliyor. 


Hamit Demir: "Markalı konut sektöründe de...