26 / 04 / 2024

markalı projelerden konut almak

markalı projelerden konut almak

Havuzundan spor salonuna kadar birçok hizmeti birarada sunan markalı projelerden ev alırken dikkat etmeniz gerekenleri sıraladık. Bizden söylemesi, uygulaması size kalmış...

İstanbul’da satılan her 2 yeni konuttan birini yabancılar aldı!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, İstanbul genelinde markalı yeni konut projelerinde satılan her 2 konuttan birisini yabancıların aldığını söyledi.

Markalı konut üreticileri de faizsiz konut sektörüne girdi!

Faizsiz konut ve otomobil finansman alanında faaliyet gösteren büyük ölçekli şirketler düzenlemeyi memnuniyetle karşıladı. Markalı konut üreticilerinden Sinpaş, bu alanda faaliyette bulunacak Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı adıyla yeni bir şirket kurdu.

Markalı konut alımında konut kredisi ve senet kullanımı arttı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Kasım 2020 endeksine göre; Kasım'da markalı konut alımında banka kredisi kullanımının yaklaşık 3, senet kullanımının 2.5 puan yükseldiği görüldü.

Markalı konut satışlarının yüzde 8.75'i yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Kasım 2020 sonuçlarına göre, Kasım 2020'de markalı konut satışlarının yüzde 8.75'i yabancılara yapıldı.

Markalı konut satışlarının yüzde 7.9'u yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ekim 2020 sonuçlarına göre, Ekim 2020'de markalı konut satışlarının yüzde 7.9'u yabancılara yapıldı.

Markalı konut satışlarının yüzde 7.49'u yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Eylül 2020 sonuçlarına göre, Eylül 2020'de markalı konut satışlarının yüzde 7.49'u yabancılara yapıldı.

Markalı konut projelerinde en çok 2+1'ler satıldı!

REIDIN - GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi 2020 Temmuz ayı sonuçları açıklandı. Verilere göre, Temmuz ayında markalı konutlardaki stok erime hızı hızlandı.

Markalı konut satışlarının yüzde 6.36'sı yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Haziran 2020 sonuçlarına göre, markalı konut satışlarının yüzde 6.36'sı yabancılara yapılırken, Mayıs ayında satışı gerçekleştirilen markalı konutların yüzde 50.08’i bitmemiş konut stoklarından oldu...

Markalı konut satışlarının yüzde 4.13'ü yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Mayıs 2020 sonuçlarına göre, markalı konut satışlarının yüzde 4.13'ü yabancılara yapılırken, Mayıs ayında satışı gerçekleştirilen markalı konutların yüzde 71.15’i bitmemiş konut stoklarından oldu...

Markalı konut satışlarının yüzde 10’u yabancıya yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Mart 2020 sonuçlarına göre, mart ayında fiyatlar, bir önceki aya göre yüzde 0.62, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5.15 oranında arttı. Markalı konut satışlarının yüzde 10’u yabancıya yapıldı.

Markalı konut projelerinde kredi kullanımı azaldı!

REIDIN-GYODER tarafından açıklanan yeni konut fiyat endeksi verilerine göre markalı konut projelerinde kredi alım oranı %20’ ye kadar geriledi. Kredi ile konut alan tüketici uygun fiyatlı konuta yöneldi.

Markalı konut satışlarının yüzde 11’i yabancıya yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Şubat 2020 sonuçları açıklandı. Endekse göre, Şubat ayında fiyatlar bir önceki aya göre %0.94, geçen yılın aynı dönemine göre ise %4.62 oranında arttı. Markalı konut projeleri kapsamında satışların %11.21’i yabancılara yapıldığı Şubat ayında stok erime hızı i

Markalı konut projelerinde stok erime hızı arttı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Aralık 2019 sonuçlarına göre, fiyatlar, bir önceki aya göre yüzde 0.58, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 2.94 oranında arttı. Markalı konut projeleri kapsamında Aralık ayında stok erime hızı yüzde 6.03 oranında gerçekleşti.

markalı projelerden konut almak Haberi

markalı projelerden konut almak

Markalı projelerden konut alırken dikkat edilecek hususlar içerisinde en önemli ve dikkat edilmesi gereken özellikler teker teker sıralandı. İşte Projeden ev alırken dikkat edilecek hususlar...



TAPUDA İMZALAYIN! 

Satış sözleşmesini tapuda ya da noterde yapmalısınız. Bunun dışında herhangi bir yerde sözleşme imzalamak risklidir. O yüzden ev ödemelerini banka havalesi yoluyla yapm ve sözleşmeyi tapu ya da noterde imzalayın. 


KAT MÜLKİYETİNİ SEÇİN

Kat irtifaklı değil de, kat mülkiyet tapulu evleri almanızı öneririz. 

Çünkü kat irtifakı, iskan belgesinin alınmadığını gösterir. Kat irtifakına sahip bir ev aldığınızda elektrik, su gibi abonelikleri gerçekleştiremeyeceğiniz gibi konut kredisi de kullanamazsınız. 


YÖNETİM PLANINA DİKKAT 

Yeni projeden ev alacaklar yapınır yönetim planını mutlaka okusun. 

Sözleşme yaparken yönetim planını incelemeden imza atarsanız, ileridı sorunlarla karşılaştığınızda itiraz etme şansınız azalıp Bu sorunlar nelerdir derseniz, örnek verelim. 

Yüksek aidat, ortak...