25 / 04 / 2024

Marmaray boğaz geçişi

Marmaray boğaz geçişi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' nda açılışı yapılan Marmaray, Boğaz geçiş kesiminde Kazlıçeşme' den sonra Yedikule' de yer altına giriyor. İşte adım adım Marmaray metro güzergahı...

Marmaray Projesi!

Marmaray Projesi, Avrupa yakasında bulunan Halkalı ile Asya yakasında bulunan Gebze ilçelerini kesintisiz, modern ve yüksek kapasiteli bir banliyö demiryolu sistemiyle birbirine bağlamak amacıyla hayata geçiriliyor...

Marmaray ile Boğaz geçişi 2 dakikaya inecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakam Binali Yıldırım, dünyanın en büyük projeleri arasında gösterilen Marmaray Hattı ile Boğaz geçişinin 2 dakikaya ineceğini bildirdi. Bakan Yıldırım 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası öncesinde konuştu...

Son dakika! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu! Çanakkale Boğazı'nda gemi geçişleri askıya alındı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, hava şartları nedeniyle Çanakkale Boğazı'ndaki gemi geçişlerinin geçici olarak askıya alındığını açıkladı. Son dakika gelişmesi...

Şişli'de 650 bin liraya kiralık 6+1 daire! Boğaz manzaralı eve istenen fiyatı gören inanamadı!

İstanbul'da bir daireye aylık 650 bin lira kira bedeli istendiği ortaya çıktı. 6 oda 1 salon olan dairenin boğaz manzarası olduğu belirtildi. İşte ayrıntılar...

Boğazlardan zamlı geçiş bugün itibariyle başladı!

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile boğazlardan bugünden itibaren  zamlı geçiş süreci başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, boğazlardan geçiş ücretinin bugünden itibaren net ton başına 4,42 dolar olarak açıkladı.

Boğazlardaki yeni tarife belli oldu! Zamlı geçiş o tarihte resmen başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Boğazlardan geçecek gemilerden alınan ton başına ücrette yeni tarifeyi açıkladı. Zamlı geçiş o tarihte resmen başlıyor!

Boğazlarda tarihi adım: Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, gemilerin Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri ile ilgili tarihi adımı açıkladı. Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için şok uyarı! Uzman isim tarih verdi: Yalıları birkaç kez su basacak!

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için çarpıcı uyarılarda bulundu. 

Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli ve büyük rezidanslara geçiyor!

İstanbul’da beklenen büyük deprem Boğaziçi İmar Kanunu’na tabi bölgelerde yer alan konutların sahiplerini de korkuttu. Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli dairelere geçiyor! 

Boğaz geçiş ücreti açıklaması! Vergi ve harçlara güncelleme yapıldı! İşte detaylar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından boğaz geçiş ücreti açıklaması yapıldı. İşte detaylar!

İstanbul Boğazı'nın ortasından '8 katlı apartman' geçti! Görenler şaşkına döndü

İstanbul Boğazı'nda bir geminin geçişi esnasında objektiflere yansıyan görüntüler görenlere şaşkınlık yaşattı. Panama bandıralı bir geminin taşıdığı apartman blokları andıran yük merak uyandırdı.

Boğaz trafiği Kanal İstanbul ile rahatlayacak!

Çılgın proje olarak adlandırılan Kanal İstanbul'da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Dev proje tamamlandığında boğaz trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak. 

Çanakkale Boğazı için deprem uyarısı!

Jeoloji Prof. Dr. Doğan Perinçek, Çanakkale depremlerine ilişkin, "Bütün bu veriler Çanakkale Boğazının deprem potansiyeli olduğuna işaret ediyor. Bulgularımızı yetkililere sunuyorum. Dikkate alınmasını öneririm" diye konuştu.

1915 Çanakkale Köprüsü ile İstanbul Boğazı geçişine yeni alternatif!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi’nin yapımını üstlenen ortaklık Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım ve İşletme A.Ş. (ÇOK A.Ş.) proje ile ilgili açıklamalar yaptı.  

Boğaz'dan geçen gemilerin yarısı Kanal İstanbul'dan geçse rekor olur!

İstanbul Boğazı'ndan geçen gemi sayısı 2018'de 41 bin 103 oldu. Yani Boğaz'dan geçen gemilerin, geçen yılki sayıya göre, yarısı Kanal İstanbul'dan geçse, Kanal İstanbul insan yapımı kanallar içinde en yoğun trafiğe sahip olur...

Marmaray boğaz geçişi Haberi

Marmaray boğaz geçişi


Marmaray metro güzergahı!


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılışı yapılan Marmaray, Boğaz geçiş kesiminde Kazlıçeşme'den sonra Yedikule'de yer altına giriyor. Yeraltı istasyonları olan Yenikapı ve Sirkeci boyunca ilerleyip İstanbul Boğazını deniz altından 4 dakikada geçiyor. Diğer yeraltı istasyonu Üsküdar'dan geçip Ayrılıkçeşme'de yeraltından çıkarak, Söğütlüçeşme'ye ulaşıyor. Marmaray hattının istasyonlari ise şöyle: Kazlıçeşme, Yenikapı, Sirkeci, Üsküdar, Ayrılıkçeşmesi/İbrahimağa ve Söğütlüçeşme.  


Marmaray metro güzergahı!


İstanbul'da 2013'ün sonunda 142 kilometrelik raylı sistem devreye girmiş olacak. Yıl bitmeden tamamlanacak raylı sistemin hatları ise, Otogar-Bağcılar Kirazlı - Başakşehir - Olimyatköy Metro Hattı. 21 kilometrelik bu hat, 30 dakikada gidilebilecek. Ayrıca Yenikapı-Şişhane metro hattı da bu yılın sonunda devreye girecek. 


Marmaray metro güzergahı!


2019 yılı sonunda ise metro hattı geniş bir alana uzanacak. Bu süreçte, 33 kilometrelik Halkalı-Arnavutköy-3. Havalimanı raylı sistem hattı,...