24 / 04 / 2024

Marmaray metro güzergahı!

Marmaray metro güzergahı!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' nda açılışı yapılan Marmaray, Boğaz geçiş kesiminde Kazlıçeşme' den sonra Yedikule' de yer altına giriyor. İşte adım adım Marmaray metro güzergahı...




Marmaray metro güzergahı!


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılışı yapılan Marmaray, Boğaz geçiş kesiminde Kazlıçeşme'den sonra Yedikule'de yer altına giriyor. Yeraltı istasyonları olan Yenikapı ve Sirkeci boyunca ilerleyip İstanbul Boğazını deniz altından 4 dakikada geçiyor. Diğer yeraltı istasyonu Üsküdar'dan geçip Ayrılıkçeşme'de yeraltından çıkarak, Söğütlüçeşme'ye ulaşıyor.  Marmaray  hattının istasyonlari ise şöyle: Kazlıçeşme, Yenikapı, Sirkeci, Üsküdar, Ayrılıkçeşmesi/İbrahimağa ve Söğütlüçeşme.  


Marmaray metro güzergahı!


İstanbul'da 2013'ün sonunda 142 kilometrelik raylı sistem devreye girmiş olacak. Yıl bitmeden tamamlanacak raylı sistemin hatları ise, Otogar-Bağcılar Kirazlı - Başakşehir - Olimyatköy Metro Hattı. 21 kilometrelik bu hat, 30 dakikada gidilebilecek. Ayrıca Yenikapı-Şişhane metro hattı da bu yılın sonunda devreye girecek. 


Marmaray metro güzergahı!


2019 yılı sonunda ise metro hattı geniş bir alana uzanacak. Bu süreçte, 33 kilometrelik Halkalı-Arnavutköy-3. Havalimanı raylı sistem hattı, 6,5 kilometrelik Kabataş - Beşiktaş - Mecidiyeköy Metro hattı, 13,4 kilometrelik Dudullu - Kayışdağı - İçerenköy - Bostancı metro hattı ve 9,5 kilometrelik Bağcılar Kirazlı - Küçükçekmece - Halkalı Metro hattının devreye girmesi planlanıyor. 




Marmaray görüntüleri!
Marmaray açılacak istasyonlar!
Marmaray sıkça sorulan sorular!
Marmaray'ın istasyon duvarlarını "İznik çinileri" süslüyor!





Geri Dön