27 / 04 / 2024

Marmaray tarihi doku

Marmaray tarihi doku

2004 yılında temeli atılacak Marmaray Projesi çevreye duyarlı olduğunu ispatlayacakmış ve projede her detay üzerinde duruluyormuş. Kazı öncesinde Marmara'da yaşayan balık türünün yumurtlama ve göç mevsimi dahi tespit edilecekmiş.

Büyükyalı'da akıllı ev sistemleri ile yeni nesil yaşam alanı sunuluyor!

İlhamını İstanbul’dan ve paha biçilmez tarihi mirasından alan Büyükyalı; sakinlerine tarihi doku ve teknolojiyi birlikte sunuyor. Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, Büyükyalı’da sakinlerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve zaman kazandırmak için konutlarda son teknolojiyi kullandıklarını söyledi.

Yason Burnu'ndaki tarihi doku geleceğe taşınacak!

Ordu ilinin Perşembe ilçesindeki Yason Burnu'nda, kilisenin yanında bulunan ve geçmişte papaz evi olarak kullanılan yapının restore edilerek turizme kazandırılacağı ifade edildi...

Marmaray'ın tamamlanma tarihi TBMM'de!

Marmaray projesinin tamamlanma tarihi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Marmaray ve 3. Havalimanı'nda çıkan tarihi eserler meclis gündeminde!

Marmaray ve 3. Havalimanı projelerinde ortaya çıkan tarihi eserlere ilişkin soru önergesi hazırlandı. Soruların Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından yanırlandırılması talep edildi..

Kapalıçarşı'da tarihi doku bozuldu mu?

Fatih Belediyesi'nin 556 yıllık Kapalıçarşı için hazırladığı projede Sandal Bedesteni başta olmak üzere tarihi hanların avluları tamamen iptal edildi ya da küçültüldü. İşte İBB raporuna yansıyanlar...

Buca’da tarihi doku koruma altına alınıyor!

Buca’nın 39 hektar alana yayılmış Kentsel Sit Alanlarına yönelik 1/1000’lik Koruma Amaçlı İmar Planı ile Kentsel Sit Alanı Tasarım Rehberi Buca Belediye Meclisi’nden geçerek İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi ve İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun onayına sunuldu.

Mersin'de kentsel yenileme başlıyor!

Mersin'de Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi'nin çalışmalarına start verildi. Tarihi doku korunarak şehir merkezinde Silifke Caddesi, Atatürk Caddesi, Atatürk Evi Çevresi, Taş Bina Çevresi, Yoğurt Pazarı ve Ulu Cami Meydanı'ndan oluşan 6 noktada yenileme gerçekleştirilecek.

Diyarbakır Suriçi’nin yeniden inşası ve iyileştirilmesi tartışıldı!

Suriçi’nde kültürel mirasın büyük zarar gördüğüne, 10 hektar alanın yıkıldığına ve insani kayıpların travmalara neden olduğuna dikkat çekerek, tarihi doku değiştirilmeden Suriçi’nin nasıl iyileştirilmesi gerektiğini tartıştılar.

Sur restorasyon sürecine girecek!

Başarılı operasyonlarının ardından Diyarbakır’ın Sur bölgesinde operasyonların son noktaya gelmesiyle birlikte gözler restorasyon sürecinde. Dünya miras listesinde yer alan bölgede ince işçilik yapılarak tarihi doku her yönüyle korunacak.

Meram'da tarihi doku dönüşümle gün yüzüne çıkıyor!

Meram Belediyesi, daha modern ve yaşanılabilir bir Meram için kentsel dönüşüm ve planlama çalışmalarıyla birlikte tarihi ve kültürel dokuyu gün yüzüne çıkarmak için restorasyon çalışmalarını da sürdürüyor.

Kuşadası Belediye Meclisi'nden tarihi doku kararı!

Kuşadası Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı Belediye Başkanı Özer Kayalı başkanlığında yapıldı. Toplantıda geleneksel kent dokusunun korunması ve eski Kuşadası evlerinin restore edilerek turizme kazandırılması ile ilgili olarak önemli kararlar alındı.

Marmaray banliyö hatlarında son durum!

İki yıl önce Marmaray’a entegrasyon için kapatılan banliyö hatlarının akıbetini Ulaştırma Bakanlığı’ndan Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan açıkladı. Yeni takvime göre hattın tamamının bitiş tarihi 2017’nin ikinci yarısı...

Ritim İstanbul Maltepe teslim tarihi!

Ritim İstanbul Maltepe teslim tarihi 2016 yılı Mayıs ayı olarak belirlendi. Marmaray durağına 2 kilometre uzaklıkta olan projede yüzde 0,40 faizle 60 ay vade yapılıyor.

Marmaray tarihi doku Haberi

Marmaray tarihi doku



Marmaray'da önce balıklar


Tüp geçit projesinin kazı çalışmalarına balıkların yumurtlama ve göç sırasında ara verilecek, tarihi eserler kurtarılacak


     ANKARA - Asya ve Avrupa Yakası'nı denizaltı geçişiyle birleştirecek olan 'tüp geçit' (Marmaray) projesi çevreye duyarlı olduğunu kanıtlayacak. Projenin çevresel etkileri incelenirken Marmara Denizi'nde yaşayan balıkların yumurtlama ve göç mevsimleri dikkate alınacak. 

     Bu ay temeli atılması planlanan 19 yıllık Marmaray Projesi'nde her detay üzerinde hassasiyetle duruluyor. Projenin çevreye ve arkeolojiye zarar vermemesi için kazı çalışmaları öncesinde Marmara Denizi'nde yaşayan 200 tür balığın yumurtlama ve göç mevsiminin tespit edilmesi planlanıyor. Bu dönemde kazı çalışmaları durdurulacak. 


     Tarihi eserler 


     Proje...